Președintele CNCD: Există o plângere depusă contra Olguței Vasilescu. Consiliul nu se poate autosesiza în cazul Vâlcov

Data actualizării: Data publicării:
olguta vasilescu govro

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a declarat, marți, că există o singură plângere, contra Liei Olguța Vasilescu, și că în cazul lui Darius Vâlcov, care a publicat ilegal fișa medicală a unui protestatar, consiliul nu se poate autosesiza.

Citiţi şi: Dăncilă şi Regele. Muşamalizarea afacerii Vâlcov

Csaba Asztalos, președinte CNCD: „În ceea ce privește caracterizarea Forumului Democrat German, instituția noastră a avut plângeri similare, în care a constatat ca fiind fapte de discriminare astfel de caracterizări, încă din campania pentru alegerile prezidențiale din 2014.

În ceea ce privește declarațiile Liei Olguța Vasilescu, avem o plângere depusă și în curs procedural de soluționare. În ceea ce privește publicarea acelor date despre un cetățean de către un demnitar al statului român, nu doresc să mă antepronunț, pentru că în spațiul public s-a transmis informația cum să se vor depune plângeri penale. În măsura în care se vor depune aceste plângeri, le vom soluționa.

În calitate de jurist și conducător al instituției, subiectul protecției datelor cu caracter personal este unul extrem de serios. E important să asigurăm protecția drepturilor și libertăților fundamentale ale oricărui cetățean, mai ales noi, cei care suntem în funcții publice.”

- CNCD se va autosesiza?

Csaba Asztalos, președinte CNCD: „Procedural, nu pot să mă substitui acelui cetățean printr-o autosesizare. Nu pot, în locul cetățeanului, să demarez o autosesizare. Atunci când a fost vorba de un grup de persoane, am făcut autosesizări.

În cazul postării Forumului German încă nu s-a luat o decizie. O parte a mesajului a vizat președintele României. Legat de Forumul German, am avut plângeri soluționate.”

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri