Preşedintele îi răspunde premierului: Constat uimirea liderilor PSD în faţa unei tranzacţii corecte şi legale

Data publicării:
Traian Basescu declaratie la Cotroceni 1

 

Constat, cu surprindere, că prim-ministrul României, domnul Victor-Viorel Ponta, are o mai mare preocupare pentru protejarea baronilor locali și pentru prezervarea propriei funcții decât pentru nevoile reale ale românilor. Preocuparea domnului prim-ministru ar trebui să fie mai degrabă crearea de locuri de muncă, renunțarea la acciza aplicată combustibililor și îmbunătățirea reală a condițiilor de trai ale populației, creșterea colectărilor de venituri la bugetul de stat și nu doar propaganda deșănțată prin care încearcă să ne convingă pe toți ce bine o ducem sub guvernarea Ponta.

Afirmațiile de astăzi ale domnului prim-ministru sunt în tonul acțiunilor și al declarațiilor mincinoase cu care ne-a obișnuit deja și care i-au adus un umilitor renume de mincinos.

Pentru simpatia și voturile baronilor locali ai PSD, domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta calcă din nou în picioare interesul și nevoile reale ale românilor, alimentându-i, însă, și cu minciuna că terenurile de la Nana ar fi fost achiziționate de familia mea înainte de semnarea contractului de vânzare-cumpărare din data de 9 septembrie 2013.

Constat furia pe care a stârnit-o achiziționarea cinstită a unui teren, printr-un credit bancar, și uimirea liderilor PSD în fața unei tranzacții corecte și legale a cărei investigare cu cât avansează mai mult, cu atât confirmă că s-a făcut cu respectarea deplină a legii. Este greu pentru domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta și pentru baronii care și-au dobândit terenuri în mod ilegal să înțeleagă că acestea pot fi cumpărate cinstit, în schimbul unui credit bancar. Obiceiul domniilor lor este să jefuiască terenuri de la Academia de Științe Agricole și Silvice "Gheorghe Ionescu-Șișești" sau de la Agenția Domeniilor Statului (ADS).

Vă asigur că și eu și familia mea stăm oricând la dispoziția organelor de anchetă pentru a dovedi legalitatea acestei tranzacții și pentru a demonta minciuna domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta. Fac precizarea că tranzacția de la Nana este încheiată între doi subiecți de drept privat, iar plățile s-au făcut transparent, numai prin bănci, putând fi, cu ușurință, controlate de instituțiile statului care sunt interesate să dovedească adevărul în acest caz”, potrivit unui comunicat transmis de preşedintele Traian Băsescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri