Președintele invită din nou partidele la consultări

Data publicării:
iohannis consultari psd

Am invitat pentru una din zilele viitoare partidele la consultări exact pe această temă. Vreau să discutăm, să vedem unde ar trebui intervenit, ce pachete legislative propun partidele, ce pachete legislative se impun în această perioadă. De exemplu, cred că trebuie să se lucreze, dacă vrem să avem un parlament mai mic şi mai performant, trebuie să se lucreze pe Codul electoral, care la rândul lui va influenţa şi alegerile locale din 2016, care şi acestea trebuie gândite şi organizate în aşa fel încât oamenii să se simtă reprezentaţi de aleşii locali", a declarat preşedintele Iohannis.

Vreau să invit partidele la un dialog autentic, nu eu să le spun ce vreau, ei să-mi spună cum văd calea cea mai bună pentru o schimbare, evident, în bine”, a ținut să precizeze șeful statului. El a subliniat că nu va dori să-și impună punctul de vedere. „Am avut așa ceva și nu a funcționat”, a spus Klaus Iohannis, într-o aluzie la predecesorul său, Traian Băsescu.

După această rundă de consultări vom putea să tragem împreună niște concluzii și dacă apare o idee care se reia pe mai multe grupuri, suntem pe calea de a avea o opinie majoritară, dacă duce la îmbunătățirea lucrurilor, suntem pe calea cea mai bună de a merge pe o modificare legislativă”, a declarat Klaus Iohannis.

Ar fi a doua oară de la învestire când președintele invită partidele la consultări. Precedentele consultări, desfășurate la începutul acestei luni, s-au soldat cu încheierea unui pact politic pentru mărirea bugetului apărării la 2 la sută din PIB începând din 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri