Președintele Klaus Iohannis este în Egipt

Data actualizării: Data publicării:
original_intalnire_bilaterala_cu_presedintele_egiptului_23_feb_2019_2-presidency
Foto; presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis este în aceste zile în Egipt. Şeful statului român participă la Summitul UE - Liga Statelor Arabe și a avut o întâlnire bilaterală cu gazda reuniunii, președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi.

original_intalnire_bilaterala_cu_presedintele_egiptului_23_feb_2019_8-presidency
Președintele Klaus Iohannis a fost primit de omologul său egiptean, Abdel Fattah El-Sisi Foto: presidency.ro

Preşedintele a postat pe Twitter o fotografie cu omologul său egiptean, de la o întâlnire tete-a-tete, iar ulterior Administrația prezidențială a dat publicității mai multe fotografii și un comunicat. Cei doi şefi de stat au discutat despre aprofundarea relaţiilor bilaterale, mai ales pe latura economică.  Klaus Iohannis a menţionat interesul companiilor româneşti de a face afaceri şi de a investi în Egipt.

original_intalnire_bilaterala_cu_presedintele_egiptului_23_feb_2019_1-presidency
Foto: presidency.ro

Consultările cu preşedintele Abdel Fattah El-Sisi au venit în contextul în care ţara noastră deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, iar Egiptul preşedinţia Uniunii Africane. Cei doi lideri au discutat despre o serie de provocări la nivel regional, cu accent pe combaterea terorismului și a migrației ilegale.

Potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale, președintele Abdel Fattah El-Sisi a acceptat cu plăcere invitația adresată de președintele Klaus Iohannis de a vizita România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri