Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu vicepreședintele american Joe Biden

Data publicării:
joe biden
Joseph R. Biden Jr. Foto: Guliver/GettyImages

Vicepreședintele SUA, Joe Biden ©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Șeful statului va participa, până pe 29 septembrie, la New York, la summitul ONU. În acest context, el va susține mai multe intervenții în cadrul reuniunii ONU, va avea mai multe întrevederi și se va întâlni cu investitori americani și cu comunitatea de români din SUA. Este prima participare a lui Klaus Iohannis la Adunarea Generală a ONU, în calitate de președinte.

Anul trecut, România a fost reprezentată la summitul ONU de premierul Victor Ponta.

Pe 3 septembrie, președintele Iohannis a anunțat participarea sa la summitul ONU de la New York, arătând că România va susține reforma Consiliului de Securitate și alocarea unui loc de membru nepermanent.

El a spus că România va susține reforma Consiliului de Securitate, principala miză politică fiind, pentru țara noastră, alocarea, într-o configurație extinsă, a unui loc suplimentar de membru nepermanent pentru Grupul est-european.

„România trebuie să își păstreze și întărească reputația de stat promotor al păcii și stabilității internaționale, al valorilor democrației, statului de drept și respectului pentru drepturile omului”, a afirmat Iohannis, la acea dată.

Președintele Klaus Iohannis a mai fost în Statele Unite imediat după alegerile prezidențiale, însă la acea dată nu devenise oficial șef al statului.

În ceea ce-l privește pe vicepreședintele american Joe Biden, acesta este un bun cunoscător al României, pe care a vizitat-o de două ori, în 2009 și 2014. Considerat responsabilul pentru politica externă al Administrației Obama, Joe Biden, posibil candidat la președinția SUA, s-a întâlnit de două ori cu premierul Victor Ponta, o dată la Washington, în 2013, o dată la București, anul trecut. Tot Joe Biden l-a sunat pe Klaus Iohannis anul trecut, după alegerea sa ca președinte, pentru a-l felicita. De altfel, vicepreședintele american vorbea adesea la telefon și cu fostul președinte, Traian Băsescu, mai ales în timpul crizei din Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri