Preşedintele Parlamentului European: A venit momentul să accelerăm aderarea României la Schengen

Data publicării:
The October Euro Summit Takes Place In Brussels
Antonio Tajani, președintele Parlamentului European. Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a afirmat miercuri, la Bucureşti, că a venit momentul pentru accelerarea aderării României la spaţiul Schengen, relatează Agerpres.

The October Euro Summit Takes Place In Brussels
Antonio Tajani, președintele Parlamentului European. Foto: Guliver/GettyImages

Cred că a venit momentul să accelerăm aderarea României la zona Schengen, deoarece, pentru a garanta mai bine frontierele noastre şi securitatea noastră, ţări care sunt în aşteptare trebuie să intre cât mai repede în Schengen, a spus Antonio Tajani, la declaraţiile de presă comune cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, susţinute la finalul reuniunii Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European cu Guvernul României, organizată în perspectiva preluării de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.

Antonio Tajani şi-a început miercuri dimineaţă vizita la Bucureşti, fiind primit la Palatul Victoria de premierul Viorica Dăncilă.

Anterior, într-un editorial pentru cotidianul „Adevărul“, Tajani, a lansat un apel statelor membre care blochează procesul de aderare a României la spaţiul Schengen să renunţe la această împotrivire, dar a remarcat şi că autorităţile române nu au ştiut să fructifice şansa pe care o reprezintă fondurile europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri