Președintele PSD spune că Jandarmeria a acţionat corect pe 10 august. Dăncilă îi va explica lui Juncker

Data actualizării: Data publicării:
forta jandarmi 20180810_protest bucuresti 10 august_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_22
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Jandarmeria a acţionat corect pe 10 august, la mitingul Diasporei. Asta susţine Liviu Dragnea, care le ia apărarea celor care au folosit forţa pentru a evacua Piaţa Victoriei. În plus, Liviu Dragnea se întreabă de ce nu există o anchetă care să îi vizeze pe cei care au atacat jandarmii. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 se desfăşoară însă o anchetă care vizează tocmai agresiunile la adresa a 62 de jandarmi.

Liviu Dragnea a mai anunțat că premierul Viorica Dăncilă îl va suna luni pe preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker pentru a discuta despre îngrijorările privind situaţia din România în urma violenţelor din 10 august.

El a făcut aceste declaraţii după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, unde primarul Capitalei, Gabriela Firea, afirma că le-a transmis colegilor săi un mesaj al comisarului european Corina Creţu, care i-a spus că preşedintele CE Jean-Claude Juncker şi comisarii europeni şi sunt îngrijoraţi pentru situaţia din România şi pentru ceea ce s-a întâmplat în 10 august.

Întrebat dacă şi lui i-a transmis Corina Creţu acest mesaj, Dragnea a spus că nu.

„Dumneavoastră v-a transmis Corina Creţu aceste lucruri ? Nu, o să o sun şi pe doamna Corina Creţu. Cred că vrea să vorbească în primul rând cu doamna prim-ministru, din câte ştiu eu”, a mai spus liderul PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri