Preşedintele, sprijinit în Piaţa Victoriei de protestatari

Data publicării:
protest demisie dancila - ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În jur de 100 de oameni i s-au alăturat preşedintelui şi i-au cerut, vineri seara, premierului României să plece din fruntea Guvernului. Cu pancarte şi portavoce, protestatarii s-au instalat în Piaţa Victoriei, unde au aliniat mai multe litere de mari dimensiuni şi au format cuvântul „demisia”.

Oamenii au venit cu vuvuzele, dar şi steaguri tricolore. De asemenea, un grup de manifestanţi a adus un baner cu mesajul „Ministerul Apărării Infractorilor”. S-a strigat „DNA să vină să vă ia!”, „Demisia! Demisia!”, „Vasilica, nu uita, România nu te vrea”, „Nu scăpaţi”, „Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi”, „Justiţie, nu corupţie”, relatează News.ro.

În Piaţa Victoriei s-au aflat câteva zeci de jandarmi, care au delimitat cu garduri zona în care se află protestatarii, dar traficul nu a fost blocat.

Acţiunea de protest a fost anunţată pe Facebook la scurt timp după declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru şi i-a cerut public demisia.

demisie dancila protest - ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„A început bătălia finală între bine și rău într-un mod foarte simplist. Iohannis a avut un gest de curaj, îl salutăm. Considerăm că avem cel mai incompetent premier pe care l-a avut vreodată România. Ne face de râs și ne duce în groapa de gunoi, duce economia pe apa sâmbetei. Cred că acum a început căderea PSD”, a declarat un manifestant.

„Nu a fost niciodată potrivită pentru acest post. Nu e un om care are abilitățile necesare și nici cunoștințele necesare. E un guvern zero, cu oameni incompetenți și care nu au ce căuta în fruntea țării și care vor să ne conducă spre comunism, în niciun caz spre Europa”, spune o tânără.

protest dancila - ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„E inadmisibil comportamentul. Modul în care joacă securitatea națională, modul în care gestioneaza politica externă și faptul că până acum singura lor preocupare a fost cum să scape corupții”, își spune nemulțimirile un alt tânăr manifestant.

„Când pleacă undeva, să ne spună și nouă. Ce face acolo? Ei niciodată nu fac asta. Pleacă de parcă ar fi țara lor, grădina lor. Niciodată nu știm ce fac. După ce se întorc, iarăși, nu spun ce au făcut acolo”, acuză o femeie. „I-am votat să lucreze pentru noi. Ei pentru cine lucrează?”, se întreabă ea.

Citiți și:  Războiul dintre palate, analizat de CTP. Care sunt consecințele

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri