Preşedinţia lansează în dezbatere publică proiectul "România Educată"

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Miercuri, 5 decembrie a.c., ora 17:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc lansarea în dezbatere publică a rezultatelor proiectului „România Educată”, inițiat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, anunţă Administraţia prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Klaus Iohannis FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
foto: INQUAM_Octav Ganea

"Proiectul „România Educată” reprezintă cea mai amplă și de durată consultare publică desfășurată până acum în domeniul politicilor publice din educație. La dezbatere au participat peste 10.000 de persoane, iar la elaborarea documentelor lansate cu această ocazie au contribuit peste 60 de instituții publice, organizații neguvernamentale și reprezentanți ai actorilor din domeniu", se arată în comunicatul transmis de Preşedinţie.

Citește și ”Ce suntem obligați să facem pentru următorul veac românesc”

De asemenea, mai arată sursa citată, în cadrul evenimentului de la Palatul Cotroceni va fi lansat și site-ul proiectului, unde rezultatele vor fi disponibile pentru consultare și unde toți cei interesați sunt invitați să transmită opinii și sugestii.

"Pare că şcoala nu e cea mai importantă pentru succes, pare că nu întotdeauna competenţa şi aprecierea duc la prosperitate. Mesajul pe care doresc să vi-l dau astăzi, este că educaţia este calea spre succes şi trebuie să fie calea spre succes în România noastră, nu corupţia, nepotismul, șmecherismul, ci educaţia, munca, determinarea şi onestitatea. (...) Toţi avem o responsabilitate pentru a transforma această idee în realitate. Ca preşedinte asta mi-am propus pentru România - o societate bazată pe valori. Cu acest gând am lansat proiectul România Educată, e adaptată nevoilor din societate şi dă şansa unui viitor mai bun pentru ai noştri. România educată este despre valori şi viziunea din care vor rezulta şi soluţii", declara şeful statului în 2016, la deschiderea anului şcolar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri