PREZIDENȚIABILI. Teodor Meleșcanu spune că avea 300.000 de semnături de rezervă. Cine este echipa din spatele său?

Data publicării:
melescanu la impartial

Când și-a depus candidatura, Teodor Meleșcanu a venit cu 200.000 de semnături. Colonelul Mircea Dogaru, șeful Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă, a declarat la Digi24 că a primit solicitări din partea mai multor ONG-uri pentru a strânge semnături pentru candidatura lui Teodor Meleșcanu.

Mircea Dogaru: Am primit o rugăminte să strângem semnături pentru domnul Meleșcanu, care ar fi acceptat ca peste doi ani să provoace alegeri generale și prezidențiale
Cristian Tudor Popescu: Lui Teodor Meleșcanu îi strânge semnăturile un domn care a semnat cu PSD un document privind desfiinţarea DNA 

Ulterior, Partidul Dreptății Sociale, condus de Traian Rece, a anunțat că îi retrage sprijinul lui Teodor Meleșcanu pentru alegerile prezidențiale. Preşedintele interimar al PDS, Traian Rece, a declarat că partidul a trimis deja la Biroul Electoral Central o scrisoare prin care anunță retragerea semnăturilor de pe lista lui Teodor Meleșcanu. Acest lucru nu mai era posibil, însă, candidatura fiind deja înregistrată la BEC.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Teodor Meleșcanu rămâne fără sprijinul PDS

Întrebat dacă se simte confortabil, după declarațiile colonelului Mircea Dogaru și ale președintelui PDS, Traian Rece, Teodor Meleșcanu a spus că se simte confortabil că a avut loc „separarea apelor” și că dl Rece și-a retras sprijinul. „Cred că e cel mai bun lucru pe care putea să-l facă”, a menționat șeful SIE.

„În legătură cu dl Dogaru, el n-a strâns niciodată semnături. Dl Dogaru, în calitatea lui de lider al unui Consiliu Național al Societății Civile, a făcut o adresă către toate instituțiile care formau acest Consiliu în care a recomandat, pornind de la un profil de prezidențiabil, două persoane ca potențiali candidați care ar putea fi avuți în vedere de sprijin în cadrul societății civile: dl. Ghișe și cu mine. Ăsta este sprijinul”, a explicat Teodor Meleșcanu, candidat independent la alegeril prezidențiale din 2 noiembrie. „Asta a fost opinia dânșilor, eu o respect, m-am bucurat că am fost și au pe listă”, a adăugat fostul șef al SIE. El a spus că nu discutase înainte cu Dogaru și că a fost o inițiativă a acestuia din urmă.

„Semnăturile le-am avut și fără, și dacă s-ar fi putut retrage semnăturile, ceea ce era imposibil, aveam încă 300.000 de semnături, strânse de un comitet de inițiativă format din oameni foarte tineri, extrem de ambițioși, care numai în două săptămâni...”, a precizat fostul șef al SIE în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

Întrebat cine sunt acești oameni, Teodor Meleșcanu a spus că e un comitet de sprijin care s-a creat pentru candidatura sa. „O să-i cunoașteți, pentru că vor fi în staff-ul campaniei mele electorale și vor avea și ei posibilitatea să se exprime. În general e vorba de oameni foarte tineri, fie studenți în anii de final, fie studenți care au intrat deja în viața activă și au optat pentru sectorul privat: mici întreprinderi, mici negoțuri, mici afaceri pe care le-au pornit cu foarte mare entuziasm și care au sentimentul că problemele lor, care sunt reale, n-ajung niciodată la nivelul de decizie politică în România. Și au simțit nevoia să găsească pe cineva care poate să le reprezinte aceste interese”, a explicat fostul șef al SIE.

Fiind timpul foarte scurt, s-au orientat către zonele de maximă densitate, cum ar fi gurile de metrou”, a precizat Meleșcanu, întrebat cum au reușit acești tineri să strângă atâtea semnături în timp atât de scurt. „Nu, nu au fost corturi”, a completat el, la observația că nu au fost văzute corturi pentru stângerea de semnături. „Nu-mi puteam permite așa ceva”, a adăugat fostul șef al SIE.

„Sunt deja la suprafață, vor fi foarte activi și dorința mea este să se înțeleagă că pe lângă mine e o întreagă echipă de oameni tineri care doresc și au ambiția să se afirme, să-și promoveze interesele, opiniile lor și sunt gata, pentru asta, să intru într-o bătălie politică foarte directă”, a mai declarat Teodor Meleșcanu la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri