Sari la conținut

Prima declarație a premierului Viorica Dăncilă, după depunerea jurământului

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni seară, la prima întâlnire a noului Guvern, că va fi „foarte exigentă” în ceea ce priveşte îndeplinirea programului de guvernare. Miniștrii au mers la Palatul Victoria după ce au depus jurământul la Cotroceni.

180129_GUVERN dancila_009_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Am făcut predarea-primirea cu domnul ministru Mihai Fifor şi vreau să îl felicit pentru asigurarea interimatului. Aceasta este prima întâlnire a echipei guvernamentale şi vreau să vă felicit pe toţi pentru validarea în comisiile parlamentare şi vreau să vă felicit pentru votul obţinut în cadrul Parlamentului. Majoritatea, care astăzi ne-a votat şi care şi-a pus speranţa în noi, cred că aşteaptă din partea noastră responsabilitate în ceea ce priveşte îndeplinirea programului de guvernare”, a spus Dăncilă la prima întâlnire cu miniştrii Cabinetului său, desfăşurată la sediul Guvernului, potrivit Agerpres.

Eu vă asigur de tot sprijinul meu în coordonarea activităţilor între ministere. În acelaşi timp, voi fi foarte exigentă în ceea ce priveşte îndeplinirea măsurilor din program”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Noua şefă a Guvernului le-a cerut membrilor Cabinetului său să îi prezinte rapoarte lunare privind stadiul implementării programului de guvernare pentru fiecare minister în parte.

Vă voi sprijini cât îmi va sta în putinţă, dar, în acelaşi timp, aştept şi din partea dumneavoastră la fel de multă rigoare", a mai spus Dăncilă.

De asemenea, ea le-a solicitat membrilor Cabinetului său să pregătească prima şedinţă de guvern, care va avea loc miercuri.

De astăzi intrăm efectiv în activitate şi vă rog să pregătiţi cu seriozitate prima şedinţă de guvern, care va avea loc peste două zile, adică miercuri, săptămâna aceasta. Mâine, la prima oră, fiecare dintre dumneavoastră să finalizaţi procedurile de predare-primire pentru ministerul pe care îl conduceţi”, a spus ea.