Prima reacție a lui Dragnea după întâlnirea cu Timmermans: Nu au existat acţiuni împotriva sistemului judiciar

Data actualizării: Data publicării:
dragnea timmermans_fb
Foto: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, joi, după întâlnirea cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că şi-a exprimat speranţa că nu vor mai discuta despre lucruri diferite şi adevărul să fie „lăsat în altă parte”.

Liviu Dragnea a spus că a vorbit cu Frans Timmermans despre social-democrația din Europa și că în centrul atenției trebuie să se regăsească omul și nu instituțiile.

„Nici noi nu vrem să ne ocupăm și să discutăm permanent despre justiție”, a susținut el.

Președintele PSD a adăugat că nu au discutat despre Direcția Națională Anticorupție, dar că au vorbit despre ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. „Cu mine n-a deschis subiectul, nici eu nu l-am deschis, deci nu s-a abordat asta. Am vorbit despre ministrul justiției, am spus că e un om pe care îl apreciez foarte mult, cu o bogată expertiză”, a precizat liderul PSD.

De asemenea, a spus că şi-a exprimat speranţa că nu vor mai discuta despre lucruri diferite şi „adevărul să fie lăsat în altă parte”.

El a mai spus că i-a cerut sprijinul lui Frans Timmermans pentru ca România să absoarbă mai multe fonduri europene.

În continuare, Dragnea a susținut că îl așteaptă „cu mare drag” pe Frans Timmermans să spună dacă el sau Guvernul au atacat vreo instituție din sistemul judiciar.

„Din partea mea nu a existat niciun fel de acțiune împotriva sistemului judiciar. Dacă vom discuta în continuare pe senzații și percepții, atuynci n-o să fie bine și n-o să putem să mergem mai departe. Din partea mea și din partea noastră nu există niciun fel de râcă sau scandal cu sistemul judiciar”, a adăgat el.

Dragnea a mai spus, în legătură cu declarația prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene potrivit căreia verificarea magistraţilor trebuie făcută de magistraţi, nu de către politicieni, că nu a vorbit despre acest lucru.

„Deocamdată legile din România spun despre o anumită procedură, este singura care poate să fie valabilă (...) Tocmai că noi propusesem schimbarea procedurii, ce să vezi, și anume să facă CSM, să desfacă CSM. CSM a spus: sub nicio formă, atunci rămânem în zona oportunității politice. Deci problema nu e la noi”, a precizat el.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus și că nu a existat, „în mod realist”, nicio acţiune care să ştirbească independenţa Justiţiei și că Frans Timmermans a vorbit despre „o evoluţie foarte sănătoasă” în ceea ce priveşte independenţa justiţiei. 

„Eu zic în final că a fost o zi bună. Și pentru Comisie și pentru noi”, a spus Dragnea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri