Prima reacție a lui Liviu Dragnea la decizia CCR în cazul „Belina”

Data actualizării: Data publicării:
dragnea suparat ziaristi

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a abținut să comenteze hotărârea luată de judecătorii Curții Constituționale. Aceștia au respins, joi, sesizarea făcută de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Nu am citit, acum aflu de la voi, o să aflăm ce scrie în comunicat”, le-a spus Liviu Dragnea jurnaliștilor.

La insistențele acestora, șeful PSD și-a menținut punctul de vedere: „Nu vreți să vedem comunicatul?”.

Curtea Constituțională a decis, joi, că DNA poate ancheta hotărâri de guvern.

Judecătorii constituționali au analizat și au respins sesizarea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în cazul „Belina”, sesizare prin care liderul ALDE invoca un conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public și Guvern, ca urmare a deschiderii dosarului „Belina”, dosar în care este urmărită penal ex-ministrul Sevil Shhaideh.

După deschiderea dosarului de către DNA, Liviu Dragnea a vorbit în mai multe rânduri despre sesizarea CCR. Pe 29 septembrie, liderul PSD a declarat că, atunci când ministrul Justiţiei va veni cu proiectul de sesizare, Guvernul va sesiza CCR în legătură cu anchetarea de către DNA a adoptării unor HG, liderul PSD adăugând: „dacă ministrul vine într-adevăr”.

Întrebat dacă va fi sesizată CCR pe această temă, Dragnea a răspuns: „Din moment ce ministrul Justiţiei a venit în Guvern şi a prezentat o serie de argumente care ar sta la baza acelei sesizări, înseamnă că sunt şanse să apară sesizarea”.

Ulterior, când ministrul Tudorel Toader nu a mai venit cu sesizarea și nici Guvernul Tudose nu s-a arătat prea doritor să sesizeze CCR, Dragnea l-a împins în față pe Călin Popescu Tăriceanu.

„Cred că sesizarea o va face domnul preşedinte Tãriceanu. Nu ştiu ce va face Guvernul, pot fi mai multe variante. Ştiu că domnul Tăriceanu mi-a zis că intenţionează să facă această sesizare”, a susţinut Liviu Dragnea, pe 9 octombrie.

La câteva ore distanță, când Tăriceanu a negat că s-ar fi decis în ședința coaliției acest lucru, liderul PSD a revenit: „Eu am discutat subiectul ăsta cu domnul Tăriceanu, am discutat și astăzi. Mai rămâne doar să ies cu el de mână la declarații”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri