Prima reacție a lui Daea după sacrificarea porcilor cu pestă „ca la Auschwitz”. PNL și USR îi cer demisia

Data actualizării: Data publicării:
Petre Daea_inquam_ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a prezentat scuze după ce a spus, la Antena 3, că porcii infestaţi cu pestă porcină africană sunt ucişi ca la Auschwitz. PNL și USR îi cer demisia acestuia, în timp ce CNCD s-a autosesizat.

Ministrul Petre Daea își cere scuze public pentru cele prezentate în cadrul unei emisiuni televizate, se arată într-un comunicat al Ministerului agriculturii și dezvoltării rurale.

„Îmi declar respectul pentru toți membrii comunității evreiești și fac precizarea că am vrut să prezint situația deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. În sufletul meu este foarte multă durere, am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă atât fermierii noștri, cât și cei care gestionează această criză. Doamne ferește, nu am jignit pe nimeni în viața mea, îmi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufletească și sper să fiu înțeles!”, a a spus Petre Daea, potrivit comunicatului citat.

„Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, împreună cu toate structurile implicate, face toate demersurile necesare pentru a limita răspandirea PPA, astfel încât România să poată depăși acest moment dificil”, precizează sursa citată.

Joi dimineață, Dan Barna, președintele USR, le-a cerut premierului Viorica Dăncilă și ministrului Petre Daea să-și dea demisia după gafa Priștina-Podgorița, respectiv comparația nepotrivită dintre sacrificarea porcilor cu pestă porcină și uciderea a peste 1,1 milioane de oameni la Auschwitz.

Ulterior, același îndemna l-a avut și Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL. „Sunt convins că această declarație va rămâne nesancționată și acest lucru e cu atât mai grav, pentru că asta înseamnă că PSD își asumă o poziție care trădează sentimente antisemite. Din păcate, mi-e teamă că vor încerca să ignore această chestiune și vor spune că este un incident minor. Nu este așa. Credem că trebuie sancționat drastic”, a mai spus Ionel Dancă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri