Prima reacție a României după anunțul lui Putin. Ciucă: Am luat act cu îngrijorare, sperăm ca situația să nu escaladeze

Data actualizării: Data publicării:
ciuca in sedinta de guvern
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că a luat act cu îngrijorare de declarațiile lui Vladimir Putin din această dimineață și a subliniat că România își menține atitudinea echilibrată și va continua să analizeze cu calm situația.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Azi este Ziua Internațională a Păcii și, în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate în această dimineață am luat act de declarațiile președintelui Putin, am luat act cu îngrijorare referitoare la mobilizarea parțială a armatei Federației Ruse și la desfășurarea așa-ziselor referendumuri în Donbas, Herson și Zaporojie.

Ne menținem atitudinea echilibrată, vom continua să analizăm cu calm evoluția situației cu aliații din NATO și partenerii din Uniunea Europeană.

Îmi exprim speranța ca situația în zona de conflict să nu escaladeze", a declarat miercuri, premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, mobilizare parțială în Rusia și a amenințat din nou cu armele nucleare. Totodată, el a spus că vor fi asigurate "condițiile pașnice de organizare a referendumurilor" în zonele ocupate.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri