Prima reacție a Vioricăi Dăncilă după propunerea de revocare a lui Augustin Lazăr

Data publicării:
discurs dancila parlamentul european_govro (3)
Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă spune că ministrul Justiţiei a făcut "o propunere documentată" în ceea ce priveşte solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general al României şi că rezultatul se va vedea la finalul procedurii.

discurs dancila parlamentul european_govro (3)
Foto: gov.ro

"Nu trebuie să fiu eu mulţumită şi nu trebuie să spun eu dacă acest lucru este bun sau rău. Avem ministrul Justiţiei, a făcut o propunere documentată, vom vedea care este cursul de acum încolo", a declarat Viorica Dăncilă, joi, înainte de şedinţa BPN al PSD, întrebată dacă este "mulţumită" de propunerea ministrului Justiţiei privind revocarea din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii urmează să discute pe 13 noiembrie solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de avizare a revocării din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr. Avizul motivat va fi înaintat Ministerului Justiţiei la data de 21 noiembrie, a precizat CSM.

Potrivit legii, ministrul Justiţiei poate cere revocarea din funcţie a şefului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, iar decizia o ia şeful statului.

Sursă: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri