Prima reacție de la Guvern după ce ambasadorul palestinian a fost rechemat la Ramallah

Data publicării:
180129_GUVERN dancila_009_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ambasadorul Palestinei în România a fost rechemat pentru consultări la Ramallah. Diplomatul va părăsi de urgenţă România chiar în această seară. Riposta palestiniană vine în contexul mutării ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim. Purtătorul de cuvânt al Guvernul de la București nu a putut oferi o reacţie a premierului faţă de riposta diplomatică a Palestinei.

Reporter: În cadrul ședinței de Guvern, ministrul Afacerilor Externe sau reprezentantul MAE a informat Guvernul României în ceea ce privește decizia pe care au luat-o autoritățile palestiniene - respectiv ambasadorul Palestinei a fost chemat de urgență în această dimineață în Palestina și va părăsi în această seară teritoriul României?

Nelu Barbu, purtător de cuvânt al Guvernului: Nu știu să răspund la această întrebare. Cât am fost eu în ședința de Guvern nu, dar nu știu dacă premierul a fost informat sau nu.

Dşi cele mai multe ţări din Uniunea Europeană au criticat mutarea ambasadei americane, patru state membre au trimis totuşi reprezentanţi la recepţia organizată de ministerul israelian de Externe. Iar România este una dintre ele. Pe lângă România au fost reprezentate Austria, Cehia şi Ungaria. Şi din aceste state, ambasadorii palestinieni au fost retraşi tot astăzi.

Pe de altă parte, oficialii palestinieni au protestat şi atunci când săptămâna trecută România a blocat, alături de Cehia şi Ungaria, adoptarea unei declaraţii comune a Uniunii Europene prin care era criticat transferul ambasadei americane în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri