Prima reacţie din PSD după demisia lui Moga: „Un om presat, un om culpabilizat”

Data publicării:
dumitru buzatu

Prima reacţie din PSD după demisia ministrului de Interne aparţine lui Dumitru Buzatu, şeful PSD Vaslui. Buzatu afirmă că Moga nu trebuia să demisioneze pentru că nu crede că are vreo în vină în ce priveşte felul în care a fost tratat cazul crimelor de la Caracal de poliţişti.

Dumitru Buzatu dă vina pe presiunea publică la care a fost supus ministrul de Interne în contextul crimelor de la Caracal pentru demisia fulgerătoare a acestuia.

„Într-un anumit context, acesta al unei presiuni mediatice, al unei presiuni fără precedent asupra persoanelor, culpabilizarea unui om care a preluat o funcție de două zile este clar că poate să conducă și la o demisie. Eu nu cred că Moga trebuia să-și dea demisia pentru că nu incapacitatea sau capacitatea redusă a lui Nicolae Moga a determinat acțiunea criminalului. Trebuie să devenim serioși, să vedem profesionalismul oamenilor care lucrează în aparatul polițienesc, în Justiție și apoi să acționăm cu toată răspunderea asupra acestora”, a declarat Dumitru Buzatu într-o intervenţie telefonică la Digi24. 

Nicolae Moga a demisionat, marţi, din funcţia de ministru al Afacerilor Interne după doar 6 zile de la depunerea jurământului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri