Prima zi de audieri a miniștrilor propuși: cinci au fost validați, unul a fost respins

Data actualizării: Data publicării:
ioan marcel bolos parlament inquam ganea 3
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Marți este prima zi de audieri în comisii a miniștrilor propuși în Guvernul Orban. Printre liberalii audiați marți se numără Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, Florin Cîțu, propus la Finanțe dar și propunerea pentru Sănătate, respectiv Victor Costache.

Actualizare 15:50. Marcel Vela, propus pentru portofoliul Interne, a fost votat pentru această funcție de 17 parlamentari și respins de alți 10. Comisiile reunite pentru apărare ale Parlamentului au dat aviz pozitiv.

Actualizare 14:00. Încă un ministru din Guvernul Orban a trecut de audierile din Parlament. Nicolae Ciucă a fost avizat pozitiv de comisiile reunite de apărare. Decizia a fost luată cu 18 voturi „pentru”, şase „împotrivă” şi o abţinere.


Actualizare 13:15. În Comisiile pentru buget ale Camerei Deputaților și Senatului s-a înregistrat egalitate la vot, în cazul ministrului propus Florin Cîțu: 19 voturi „pentru” și 19 „împotrivă”. Președintele de ședință a decis însă că este un aviz negativ.


Actualizare 13:10. Parlamentarii din Comisia de Cultură i-au dat lui Bogdan Gheorghiu aviz favorabil: 15 voturi „pentru”, 5 voturi „împotrivă” și 6 abțineri.


Actualizare 12:15. În urma audierii din comisia de specialitate din Parlament, Victor Costache a primit aviz favorabil - 14 voturi „pentru” și 4 abțineri. Acesta este propunerea PNL pentru funcția de ministru al Sănătății.

Actualizare 11:00.  Ioan Boloș a primit aviz pozitiv din partea Comisiilor reunite pentru afaceri europene ale Camerei Deputaților și Senatului: 21 de voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă și 6 abțineri.

Eugen Teodorovici a cerut, marţi, în timpul audierii propunerii PNL pentru Ministerul Fondurilor Europene Marcel Boloş, consemnarea unui vot favorabil din partea sa. Acesta a părăsit şedinţa comisiei de audiere, pentru a participa la alte comisii parlamentare. 

Victor Ponta a cerut şi el consemnarea unui vot „pentru” în comisia reunită. 


Actualizare 10:00: Ludovic Orban asistă la audierile miniștrilor propuși. De altfel, el a stat lângă Ioan Boloș și Victor Costache în timp ce au fost audiați.


Miniștrii propuși în Guvernul Orban vor fi audiați, marți și miercuri, în comisiile parlamentare, între orele 9.00 și 15.00, potrivit programului oficial. Votul pentru învestirea noul Executiv este programat să aibă loc într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00.

Citește și Surse: Planul PSD pentru blocarea Guvernului Orban

Prin urmare în ședințele Comisiilor parlamentare de specialitate reunite de marți vor fi audiați:

9.00 - Ioan Marcel Boloș, ministrul propus al Fondurilor Europene, audiat marți în ședința Comisiilor reunite pentru afaceri europene ale Camerei Deputaților și Senatului.

10.00 - Victor Costache, propus la Ministerul Sănătății, va fi audiat, marți, ora 10.00, în Comisiile reunite pentru sănătate.

11.00 - Florin Cîțu, propus ministru al Finanțelor, audiat marți în Comisiile pentru buget ale Camerei Deputaților și Senatului.

12.00 - Bogdan Gheorghiu, propus ministru al Culturii, urmează să fie audiat, miercuri, în Comisiile reunite pentru cultură ale Camerei Deputaților și Senatului.

13.00 - Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, va fi audiat marți în Comisiile reunite pentru apărare.

14.00 - Marcel Vela, propus pentru portofoliul Interne, va fi audiat, marți, în Comisiile reunite pentru apărare ale Parlamentului.

15.00 - Adrian Nechita Oros, nominalizat ministru al Agriculturii, va fi audiat, marți, la ora 15.00, în Comisiile reunite pentru agricultură

15.00 - Costel Alexe, propus la Ministerul Mediului, va fi audiat în Comisiile reunite pentru Mediu ale Parlamentului.

Miercuri vor fi audiații următorii:

9.00 - Ionuț Stroe, propus la Ministerul Tinererului, va fi audiat, miercuri, în ședința comisiile reunite pentru învățământ, ştiinţă, tineret şi sport ale Camerei Deputaților și Senatului.

10.00 - Monica Anisie, propusă la Ministerul Educației, va fi audiată în Comisiile reunite pentru învățământ.

11.00 - Virgil Popescu, propus ministru al Economiei, audiat miercuri în Comisiile economice reunite ale Parlamentului.

12.00 - Ion Ștefan, propus la Ministerul Dezvoltării, va fi audiat, miercuri, în Comisiile reunite pentru administrație publică.

13.00 - Bogdan Aurescu, nominalizat la Ministerul de Externe, este programat pentru audieri în Comisiile reunite pentru politică externă, miercuri.

14.00 - Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, va fi audiată, miercuri, în Comisiile reunite pentru Muncă și comisiile reunite pentru drepturile omului.

15.00 - Cătălin Predoiu, propus la Ministerul Justiție, va fi audiat miercuri în ședința a patru comisii reunite și anume juridică, cea de constituționalitate, cea pentru cercetarea abuzurilor și cele pentru drepturile omului.

15.00 - Lucian Bode, nominalizat la Ministerul Transporturilor, va fi audiat în comisiile reunite pentru transporturi și cele reunite pentru comunicații, tot miercuri.

Sursa: Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri