Primăria Capitalei cumpără 100 de ambulanțe

Data actualizării: Data publicării:
Ambulantierii protestează
Peste 1000 de salariați de la Ambulanță își strigă nemulțumirile în stradă. Foto: Arhivă Digi 24

Municipalitatea va demara procedura de achiziție și estimează că ambulanțele vor costa 8,5 milioane de euro. Autosanitarele vor fi date în folosință Serviciului de Ambulanțe București-Ilfov.

„Primăria Capitalei va demara, în cel mai scurt timp, procedura de achiziție a 100 de ambulanțe pentru Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Sunt necesare deoarece actualul parc de intervenție conține 108 ambulanțe, dintre care aproape 70 sunt depășite tehnic. Am înțeles că sunt, de foarte multe ori, probleme în ceea ce privește mașinile de ambulanță, dotate corespunzător, cu care trebuie să se ajungă la pacienți”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, în prezența ministrului Sănătății, Florian Bodog, și a directorului Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu.

Potrivit edilului, ambulanțele vor costa 8,5 milioane de euro, din care 4,6 milioane euro vor proveni din dividendele pe care municipalitatea trebuie să le încaseze de la Apa Nova (ca urmare a pachetului de 16,31% din acțiuni deținut de municipalitate). Restul sumei va fi veni de la bugetul local.

„Eu cred că este un gest de normalitate ca administrația locală să fie preocupată de bunăstarea cetățenilor și de sănătatea cetățenilor (...). Sunt convins că achiziția, așa cum o cunosc pe doamna primar general, se va desfășura foarte repede”, a declarat, la rândul său, ministrul Sănătății, Florian Bodog.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri