Primăria Capitalei vrea să interzică vânzarea câinilor și pisicilor în pet-shopuri

Data actualizării: Data publicării:
caini nice

Magazinele de tip pet-shop din București ar putea rămâne în curând fără o parte importantă a activității lor, dacă va fi aprobat proiectul pus astăzi în dezbatere publică de Primăria Capitalei.

Se interzice vânzarea de către persoane fizice sau juridice, a câinilor și a pisicilor în magazine de tip pet-shop și în comerțuri similare, sau prin alte metode, pe raza Municipiului București”, scrie în primul articol al proiectului de hotărâre pus în dezbatere.

Sunt prevăzute, totuși, două excepții: 1. câinii și pisicile provin de la adăposturi de animale și asociații de profil; 2. câinii și pisicile provin de la crescători autorizați cu certificare pedigree.

Dacă va fi aprobat proiectul de Consiliul General al Municipiului București, cine nu va respecta noile reguli riscă o amendă cuprinsă între 1.000 lei și 3.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv între 3.000 lei și 5.000 lei pentru persoanele juridice.

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se invocă „Strategia pentru protecția și bunăstarea animalelor” votată de CGMB în aprilie 2017 și „intenția actualei administrații a Capitalei de a depune toate eforturile pentru a avea o Capitală armonioasă din punct de vedere al relației om-animal, o Capitală pet-friendly, o Capitală care pune accentul pe viață, o Capitală în care animalele beneficiază de protecție, dar și de bunăstare”.

De asemenea, se argumentează că „interzicerea comercializării animalelor de companie în pet shop-uri, sau comerțuri similare, poate duce la o creștere a ratei de adopție a animalelor din adăposturi și de la ONG-uri”, în condițiile în care a crescut cererea de animale de companie în București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri