Primăria Iaşi dă 170.000 de euro pentru concertele de Zilele oraşului. Holograf, Compact și Iris, invitați să cânte la spectacole

Data publicării:
iasi
Foto: Shutterstock

Municipalitatea ieşeană va cheltui 800.000 de lei (aproximativ 170.000 de euro) pe concertele care vor fi organizate, în luna octombrie, de Zilele oraşului, între care un spectacol la care vor cânta Holograf, Iris şi Compact, dar şi spectacole de muzică populară în cartiere. Reprezentanţii PNL susţin că sunt bani aruncaţi pe "petarde de imagine", scrie News.ro. 

iasi
Foto: Shutterstock

Consilierii locali ieşeni au aprobat, vineri, bugetul sărbătorilor oraşului, în formula solicitată de primarul municipiului, Mihai Chirica. Astfel, municipalitatea ieşeană va cheltui suma de 930.000 de lei pentru evenimentele incluse în programul manifestărilor, din care 800.000 de lei sunt alocaţi pentru concerte.

În 15 octombrie, în faţa Palatului Culturii va fi organizat un concert susţinut, printre alţii, de Holograf, Iris şi Compact, după care vor urma focuri de artificii, bugetul pentru acest eveniment fiind de 700.000 de lei.

Totodată, în cartiere vor avea loc spectacole de muzică populară, cheltuielile ridicându-se la 100.000 de lei.

Liberalii au propus renunţarea la concerte, motivând cheltuielile mult prea mari, însă consilierii locali au adoptat, după îndelungi controverse, varianta Primăriei.

Liderul filialei municipale PNL Iaşi, Marius Bodea, a declarat că sunt bani aruncaţi pe "petarde de imagine", el calificând iniţiativa Primăriei drept hazardată.

"Când nu ai rezolvat problemele primare ale oraşului, este hazardat să dai atâţia bani pe concerte. Sunt bani aruncaţi pe petarde de imagine. Ieşenii ar fi vrut parcări sau parcuri. Banii ăştia se duc în două-trei ore. Hai să facem întâi lucruri durabile în Iaşi, iar după ce rezolvăm problemele comunităţii, hai să ne şi distrăm. Facem artificii şi o oră, nu doar 15 minute", a afirmat liderul PNL Iaşi, Marius Bodea.

În programul Sărbătorilor Iaşiului, care se vor derula în perioada 10-16 octombrie, sunt incluse târguri, expoziţii, simpozioane şi concursuri sportive.

La Catedrala Mitropolitană din Iaşi sunt aşteptaţi sute de mii de credincioşi din întreaga ţară, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri