Primarii au cerut lui Cîțu dreptul de a decide cui dau banii pentru asistența socială. „Noi doar plătim, nu avem niciun cuvânt de spus”

Data actualizării: Data publicării:
primarii marilor orase ies din curtea guvernului, in grup, imbracati in negru
Primarii de municipii i-au cerut lui Florin Cîțu să suporte Guvernul costurile cu indemnizațiile sociale. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarii din Asociația Municipiilor i-au cerut, marți, lui Florin Cîțu, ca Guvernul să suporte integral costurile pentru indemnizațiile sociale și ca edilii să aibă dreptul de a decide cui se acordă aceste indemnizații. 

"Noi am solicitat ca 100% din aceste cheltuieli cu asistenţa socială să fie de la bugetul de stat, s-a convenit ca 90% să vină de la administraţia de stat, 10% de la administraţia locală şi cu implicarea administraţiilor locale în comisiile care decid aceste drepturi de asistenţă socială, pentru că noi doar plătim, dar nu avem niciun fel de cuvânt de spus în oferirea acestor drepturi, de a fi siguri că primesc doar aceia care trebuie, asistenţă socială, şi nu alţii care nu ar trebui să beneficieze de drepturi", a declarat Emil Boc, președintele AMR, după întâlnirea cu premierul.

O altă temă discutată a fost cea privind zonele metropolitane.

"Obligativitatea de a promova în Parlament o lege a zonelor metropolitane care să ofere marilor municipii şansa de a putea decide împreună cu primarii din comunele limitrofe destinul dezvoltării urbane, transportul public, educaţie, sănătate, calitatea vieţii .(...) S-a convenit să se pregătească un proiect de lege care să fie înaintat Parlamentului cu consultarea AMR", a explicat Boc, citat de Agerpres.

Reprezentanţii AMR au discutat cu premierul şi despre bursele pentru elevi şi gratuitatea transportului public.

"Bursele au fost stabilite, ca şi cuantum, prin lege şi prim-ministrul ne-a asigurat că vor fi în Legea bugetului de stat banii pentru burse, la Ministerul Educaţiei. De asemenea, gratuitatea transportului public - se va găsi o formulă de cost per elev, astfel încât şi acest lucru să fie rezolvat. Vom vedea la Legea bugetului de stat cum va fi rezolvat acest lucru", a afirmat Boc.

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri