Primarii liberali se plâng că actualul regim al incompatibilităţilor îi pune în situaţii bizare

Data publicării:
liberali

Primarii liberali se plâng că actualul regim al incompatibilităţilor îi pune în situaţii bizare.

Gheorghe Falcă, primar Arad: „Acum patru luni mama mea de peste 70 de ani s-a îmbolnăvit și am vrut să-i iau un loc de veci (...) cică primarul care își ia loc de veci e în conflict de interese și poate fi condamnat în România”.

Primarii le dau şi un ultimatum colegilor lor din Parlament.

Dorin Florea, primar în Tîrgu Mureş: „În 60 de zile să anulaţi toate porcăriile care au transformat primarul în umilinţele tuturor şi care nu are posibilitatea unui cuvânt în educaţie, sănătate, în politicile locale pe care le conduce şi le asumă şi răspunde cu capul”.

Marcel Velea, primar Caransebeş: „Trebuie imediat ce vine guvernul liberal să schimbe aberațiile produse de PSD”.

Plângerile primarilor sunt susţinute şi de Cătălin Predoiu, propunerea PNL pentru funcţia de premier: „Nu mai putem lăsa primarii să lucreze într-un sistem care îi împinge spre linia ofsaid-ului legal. Nu este vina lor că zeci de acte normative se bat cap în cap, că unele nu pot fi conciliate şi că uneori, orice ai semna, ajungi să dai scoteală”.

Liberalii vor să promoveze în Parlament un cod al integrităţii, care să unifice toate cele peste 200 de acte normative care reglementează regimul incompatibilităţilor.

Alin Tişe, senator PNL: „Este nevoie ca în codul de integritate pentru funcţii publice să fie un mecanism de verificare a problemelor de integritate - prin acordarea de către ani a unui aviz consultativ”.

În această perioadă, PNL îşi stabileşte candidaţii pentru alegerile locale din primăvara anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri