Primarii PSD din Prahova, chemați la protest la DNA. Ce spune deputata în numele căreia ar fi fost trimis SMS-ul

Data actualizării: Data publicării:
sigla dna ploiesti

Primarii PSD din Prahova sunt în curs de mobilizare generală pentru proteste. Mai mulţi edili spun că au primit un SMS de la un consilier judeţean, prin care li se cere să aducă joi oameni la sediul DNA Ploieşti. Mesajul ar fi fost trimis din partea deputatului PSD de Prahova, Laura Moagher.

SMS-ul a fost trimis de consilierul județean Rareș Enescu. Textul SMS-ului a fost publicat inițial de „Observatorul prahovean”.

Deputatul Laura Moagher, care este și secretar executiv al PSD Prahova, a declarat la Digi24 că mesajul nu a fost transmis de către ea personal, precizând că în cazul oricărei convocări, reuniuni, întruniri a partidului acest lucru îl face personal prin SMS. „Deci nu fac asta prin altcineva, prin interpuși sau colegi”, a precizat Laura Moagher.

Ea recunoaște însă că a purtat o discuție în acest sens „în sediu”, dar susține că nu există această mobilizare la nivel de partid.

„Afirmația mea a fost: Eu, Laura Moagher, ca și cetățean român, cetățean al Prahovei, al Ploieștiului, m-aș duce în față la DNA, pentru că sunt oripilată de ceea ce se întâmplă! Această discuție a avut loc în condițiile în care mai mulți cetățeni au intrat în sediu și au întrebat: Domnule, ce se întâmplă, nu luați atitudine?”, a relatat deputata PSD. „Eu am spus: politic, nu se poate lua atitudine, că nu suntem în măsură să facem acest lucru, dar în schimb eu, Laura Moagher, cetățean român, aș ieși, într-adevăr”, a mai spus reprezentanta PSD la Digi24. „Colegul nostru a dat acel mesaj dintr-o eroare”, susține Laura Moagher.

Ea spune că a primit câteva telefoane de la primari care au întrebat-o despre această mobilizare, dar le-a spus că nu știe despre ce e vorba. Deputata crede că această mobilizare nici nu va avea loc, pentru că nici ea, nici președintele PSD Prahova nu susțin un astfel de demers, pentru că „nu e normal”. Însă, pe de altă parte, deputata recunoaște că în nume personal s-ar duce să protesteze în fața DNA Ploiești din cauza „abuzurilor procurorilor” de care vorbește „toată lumea”, cu „statul paralel”.

Întrebată cine este „toată lumea”, Laura Moagher a spus că „cetățenii României”, iar în cazul statului paralel, acesta este reprezentat de procurorii de la DNA Ploiești.

Întrebată dacă astfel nu s-ar pune presiune pe justiție, deputata a negat, explicând că nu ar fi vorba despre „presiuni politice”, pentru că nu s-ar duce în calitate de parlamentar, ci de simplu cetățean.

Pe de altă parte, Laura Moagher este de părere că presiune pe justiție și „pe absolut toate instituțiile” pun protestatarii care manifestează  de ceva vreme la București. Urmăriți-i argumentația completă în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri