Primarii USL cer modificarea legii incompatibilităților. V. Ponta le promite discuții

Data publicării:
olguta

Mii de primari sunt în pericol să fi declaraţi incompatibili, după ce ANI a constatat că, în ciuda legii, au făcut parte din consiliile de administraţie ale societăţilor de utilitati publice. Câteva sute dintre ei se judecă acum cu Agenția Naţională de Integritate.

„Schimbarea legii rapid, pentru că la ora actuală sunt foarte multe procese în instanţă şi nu trebuie să aşteptăm procesele să se termine în baza unei legi care este prost construită de la început”, a spus Olguța Vasilescu.

Primarii cer schimbarea legii de aproape o lună, dar ministerul Justiţiei a dat aviz negativ unui proiect de ordonanţă de urgenţă care i-ar fi ajutat. Mai mult, ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc le-a transmis că au încălcat legea cu bună ştiinţă. Supăraţi, primarii au depus un protest la Guvern şi au ameninţat conducerea USL că nu se vor mai implica în alegerile de anul viitor. Ei spun că responsabil de rezolvarea acestei situații este ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, pe care îl acuză că nu doreşte să-i asculte.

După şedinţa conducerii PSD de la Mamaia, preşedintele PSD le-a promis edililor că vor fi invitaţi la dialog.

„Pe 5 se întâlnesc cu viceprim-ministrul, vreau să fiu și eu acolo. Toate problemele reale pe care le au aleșii noștri vreau să le rezolvăm și voi fi dornic să avem dialog. Au dreptate cu multe lucruri. Pe 5 sigur că ne vedem”, a promis Victor Ponta.

Primarii sunt nemulţumiţi şi de faptul că cei mai mulţi bani colectaţi la nivel local se duc la centru. Victor Ponta le-a promis, însă, că vor primi mai multe fonduri de acum încolo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri