Sari la conținut

Primarul PSD al Sighișoarei a demisionat

Primarul PSD din Sighișoara, Ovidiu Mălăncrăvean, a demisionat din funcție. Preşedintele PSD Mureş a spus că subalternul său a demisionat după ce seara trecută sute de oameni au protestat în faţa sediului Partidului Social Democrat din Sighişoara. Astăzi, Ovidiu Mălăncrăvean nu s-a mai dus la primarie, iar până la această oră nu a putut fi contactat. Superiorii săi confirmă, însă, demisia.

Într-adevăr în cursul zilei de astăzi, printr-o adresă semnată de domnul primar, mă înştiinţează instituţional, înştiinţează Instituţia Prefectului, respectiv prefectul judeţului Mureş, că începând cu data de astăzi îşi dă demisia, din motive personale”, a confirmat prefectul județului Mureș, Lucian Goga.

Șeful PSD Mureș spune că primarul este supărat pe protestatari pentru că au demonstrat aseară în fața sediului PSD, lucru de neacceptat din punctul de vedere al primarului demisionar deoarece el este un edil muncitor.

„Motivul e totuşi strada, pentru că un om cu foarte mult bun simţ şi educat, fost director de şcoală, nu poate să suporte să-i fie făcută familia şi copilul şi soţia în toate felurile de oamenii din stradă. Tot partidul şi toţi consilierii suntem de partea lui şi încercăm să discutăm cu el, deşi nu vrea să discute cu nimeni că e foarte supărat. Sperăm să reuşim să se răzgândească”, a spus șeful PSD Mureș, Vasile Gloga.

Citiți și: Demisii din Guvern și din PSD după modificarea Codurilor penale

După ce Guvernul Grindeanu a modificat Codurile Penale prin ordonanță de urgență mai mulți membri PSD au demisionat, printre care și un ministru, și alții au criticat decizia Executivului. 

Titularul de la Mediul de Afaceri a demisionat joi şi a explicat de ce: nu pot accepta minciuna şi impostura, a scris Florin Jianu pe Facebook. 

De asemenea, fostul ministru Aurelia Cristea, membră PSD din 1996, și fostul secretar de stat Ciprian Necula și-au anunțat demisiile. A părăsit tabăra social-democraţilor şi Valentin Cristian Lupşa, secretarul general al organizaţiei din Reşiţa.

Mai mult, Mihai Chirica, primarul Iașului și vicepreședinte PSD, cere retragerea ordonanței privind codurile penale și, totodată, demisia ministrului Justiției, Florin Iordache.