Primele declarații ale lui Florin Iordache după scandalul din Camera Deputaților

Data actualizării: Data publicării:
florin iordache 4 - ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache, cel care a condus astăzi ședința de plen, suspendată în urma unui scandal pe tema revocării șefului acestui for, acuză opoziția că a încălcat regulamentul forului legislativ. El insistă că propunerea de revocare a sa și a lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, nu putea fi pusă pe ordinea de zi, deoarece singurii care puteau cere acest lucru erau social-democrații.

„A fost o zi tristă, am constatat că din dorința de a schimba una sau mai multe persoane s-a mers cu încălcarea regulamentului și a normelor interne ale Parlamentului. Înțeleg un joc democratic și faptul că-ți dorești anumite chestiuni, de la modificări legislative pînă la schimbări sau ocuparea anumitor funcții, dar acestea trebuie să respecte niște norme minimale – Constituție, regulament, legi de organizare și funcționare a fiecărei instituții”, a spus Florin Iordache.

„Datorită faptului că solicitarea de demitere a președintelui Camerei Deputaților s-a făcut în Biroul Permanent trecut, cu încălcarea regulamentului, care spune foarte clar: schimbarea membrilor Biroului Permanent, cât și schimbarea președintelui Camerei Deputaților se poate face doar la solicitarea expresă a liderului grupului parlamentar din care aceștia provin”, a spus Florin Iordache. El a adăugat că l-a întrebat pe liderul de grup PSD din Camera Deputaților, Daniel Suciu, dacă a solicitat revocarea președintelui sau vicepreședinților Camerei. A spus că nu.

„În aceste condiții nu puteam pune pe ordinea de zi un proiect, fie că îl viza pe dl Dragnea, fie că mă viza pe mine, fie că-l viza pe dl Nicolicea, un proiect de hotărâre cu încălcarea regulamentului”, a adăugat el.

El i-a acuzat pe parlamentarii din opoziție că „și-au făcut ca o ședință de partid între cele trei grupări parlamentare, au adoptat ei ridicol un simulacru de hotărâre, cu nu știu câte zeci de voturi pentru, iar când am solicitat să facem un vot, și-au scos cartelele și au plecat”.

Florin Iordache insistă că PSD are în continuare majoritate în Camera Deputaților, dar că mai mulți parlamentari sunt plecați în deplasări externe, iar unii deputați sunt și miniștri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri