Primele măsuri anunțate de Lia Olguța Vasilescu la Muncă. "Dăm drumul la șapte Ordonanțe"

Data actualizării: Data publicării:
olguta vasilescu

Noul ministrul al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a ajuns în această dimineață la noul său loc de muncă, pregătită să intre în pâine. Lia Olguţa Vasilescu a renunţat la fotoliul de primar pentru cel de ministru.

Nu mi-am luat cu mine decât programul de guvernare. Am de lucru până mâine, trebuie să dăm drumul la șapte Ordonanțe de urgenţă - salariul minim, pensiile, e mult de lucru. terminăm cu formalitățile și după intru în pâine”, a spus noul ministru.

Ea a adăugat că măsurile vor fi prezentate de „cineva de la partid”.

Întrebată de jurnalişti dacă vor fi bani pentru măsurile ”populiste” din programul de guvernare, Olguţa Vasilescu a răspuns: ”Ce înseamnă măsuri populiste? Că populaţia trebuie să trăiască mai bine sunt măsuri populiste? Eu cred că o să vă convingeţi foarte curând că vom aplica acest program cu bună-credinţă şi nu se va întâmpla niciun dezastru în România”.

Cu un buchet de trandafiri albi i-a predat astăzi Dragoş Pîslaru mandatul noului ministru al Muncii. Fostul titular al portofoliului spune că florile albe sunt un simbol al păcii şi, spreră, al continuării colaborării.

Este învestitura unui nou ministru al muncii. Este şi ministrul meu. Este absolut firesc să îi urez succes doamnei ministru Olguţa Vasilescu. I-am luat nişte flori ca semn al colaborării. Mi se pare că trebuie să existe o continuaite pe proiectele care poate au fost bune, şi eu zic că au fost bune, în mandatul anterior”, a spus Dragoș Pîslaru.

Trandafiri albi pentru că mi se pare că sunt şi un simbol al păcii, al colaborării profesionale. O deschidere, practic, pentru a avea o relaţie nomală într-o ţară în care ne respectăm unii pe ceilalţi”, a explicat el.

Acesta nu este singurul gest prietenesc pe care Dragoş Pîslaru l-a făcut faţă de noul ministru. Înainte de audierile din Parlament, acesta a sunat-o pe urmaşa sa la şefia ministerului şi i-a oferit sprijinul pentru a trece cu bine de întrebările aleşilor. A fost refuzat însă politicos.

Surse: Digi24 TV, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri