Primii trei pretendenţi la şefia PSD

Data publicării:
Daniel Savu si Liviu Dragnea FB-1

Preşedintele demisionar al PSD, Victor Ponta, a dat asigurări că nu-l mai interesează funcţia, iar cel care i-a luat locul interimar, Liviu Dragnea, declara că nu a luat încă o decizie. Au trecut doar trei zile şi au început să apară aspiranţii.

Senatorul PSD Şerban Nicolae vrea să-şi încerce norocul. Nu are mulţi susţinători, dar e încrezător în propriile atuuri. „Sunt în acest partid de la începuturile sale neîntrerupt, faptul că am o vârstă a dinamicii şi a entuziasmului politic, combinată însă şi cu experienţa acumulată în aceşti 25 de ani. Am avut funcţii de conducere şi la nivel de partid, dar şi în Executiv. Mă bazez pe atâta notorietate cât am în acest moment”, a spus Şerban Nicolae, senator PSD.

Un alt anunţ a venit de la PSD Prahova. „E cineva care nu vrea să candidez? Prahova să dea un candidat la Congres? Nu văd pe nimeni. Atunci să se consemneze în procesu-verbal că avem un candidat de la Prahova pentru preşedinţia Congresului. Cred că sunt primul. Eu aştept. Sunt sigur că o să se înscrie Liviu Dragnea”, a spus şi Daniel Savu, senator PSD.

Iar Liviu Dragnea nu a mai stat pe gânduri.

„Îmi permit să vorbesc la Congres. O să fiu într-o competiţie serioasă cu domnul Daniel Savu”, a afirmat Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD.

Şefii filialelor PSD se gândesc deja la organizarea alegerilor, după modelul propus de preşedintele interimar. Fiecare membru de partid votează vineri, sâmbătă se centralizează rezultatele, iar duminică social-democraţii sunt chemaţi în Capitală să aplaude câştigătorul. Există şi explicaţii pentru noua procedură.

Preşedintele PSD trebuie ales de toţi membrii de partid. În situaţia în care ne-am duce în Congres să-l alegem în Congres, probabil prietena noastră, doamna Gorghiu, şi cu domnul Vasile Blaga ar contesta alegerea preşedintelui, pentru că nu s-a făcut ca în statut”, a afirmat Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor.

Acelaşi statut PSD mai prevede existenţa unui regulament de organizare a alegerilor. Acesta va fi, însă, suspus negocierilor în partid.

Nu cred că există un astfel de regulament. Luni se vor pune la punct toate detaliile, privind ziua Congresului, data, ora, locul Congresului, regulamentul de desfăşurare a alegerilor, cum va fi ales preşedintele”, a spus Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj.

Social-democraţii îşi vor alege o nouă conducere, după ce fostul lider de partid, Victor Ponta, a renunţat la funcţie în urmă cu două luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri