Primul congres al USR. Nicușor Dan candidează pentru președinția partidului

Data publicării:
161026_USR_GHINEA_NICUSOR_000_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam/ Octav Ganea

Primul congres al USR va avea loc la Cluj-Napoca, a anunțat Nicușor Dan, adăugând că data exactă va fi stabilită până la sfârșitul lunii. De asemenea, senatorul a precizat că „fără îndoială”va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului. 

161026_USR_GHINEA_NICUSOR_000_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam/ Octav Ganea

Aproximativ patru sute de membrii ai USR s-au reunit, duminică, la Sibiu, unde au participat la prima Conferinţă Naţională a formaţiunii, relatează News.ro.

La final, liderul USR, Nicuşor Dan, a declarat, într-o conferinţă de presă, că primul congres al partidului va avea loc la Cluj-Napoca, „fie în martie, fie în mai”.

„S-a discutat cea mai echitabilă normă de reprezentare la congres pentru că deja suntem prea mari pentru a face o adunare generală şi s-a discutat foarte mult despre îmbunătăţirile pe care trebuie să le aducem la Statut”, a spus Nicuşor Dan.

Liderul USR a precizat că până la sfârşitul lunii ianuarie se va stabili data exactă congresului, astfel încât toate pregătirile să fie făcute din timp.

Răspunzând unei întrebări privind candidatura sa la conducerea partidului, Nicuşor Dan a răspuns: „Fără îndoială, voi candida pentru funcţia de preşedinte”.

Liderul USR a mai spus că membrii partidului trebuie să mai stabilească la congres chestiuni „tehnice”, legate de delimitarea unor filiale, plata cotizaţiilor şi alte lucruri care nu sunt clare în Statutul organizaţiei.

În plus, Nicoşor Dan a precizat că, până la congres, vor avea loc alegeri şi în filiale, astfel încât să se stabilească foarte clar participanţii la acesta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri