Primul lider PSD care vorbeşte despre posibilitatea de demitere a lui Tudose

Data publicării:
170710_SEDINTA_COALITIE_GUVERNAMANT_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea tudose ingrijorat
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

PSD se scaldă în ape tulburi. A apărut și primul lider care vorbește de posibilitatea de demitere a premierului. Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, crede că se poate ajunge la demiterea celui de-al doilea premier PSD, dacă tensiunea dintre Mihai Tudose și Liviu Dragnea escaladează. Preşedintele PSD nu stă între timp cu mâinile în sân: a început de azi un turneu în filialele PSD din Moldova.

Liviu Dragnea a ajuns la Suceava la prânz. Lucru neobișnuit pentru președintele PSD, care s-a ferit de presă și nu a făcut declarații. Prezența sa a fost confirmată însă de un parlamentar al organizației.

Reporter: A cerut Dragnea sprijinul organizaţiilor judeţene?

Alexandru Rădulescu, vicepreședinte PSD Suceava: Nu în mod special, pentru că domnul Dragnea este președintele PSD, președinte ales, să spunem așa, prin votul tuturor membrilor de partid și evident că are acest sprijin. Dar vreau să spun că toți cei prezenți ținând cont de contextul și tulburările care apar în media au facut un îndemn la echlibru, la unitate, la stabilitate”.

Vineri, Liviu Dragnea ar urma să participe la ședintele PSD Bacău și Botoșani. Urmând să discute și cu liderii filialelor Neamț și Vaslui. Sunt filiale în care liderul PSD are susținere. De altfel, liderul PSD Vaslui a invocat, în premieră, posibilitatea demiterii premierului Mihai Tudose.

Dumitru Buzatu: „Solicitarea demisiei adresată doamnei Carmen Dan cred că a fost făcută într-un mod pripit. Din păcate avem de-a face cu o escaladare a conflictului. Acest conflict poate să ducă pe de o parte la demisia Guvernului, pe de altă parte la demisia lui Carmen Dan.”

Scenariul în care Liviu Dragnea să piardă partidul este exclus de social democratul vasluian.

Dumitru Buzatu: „Nu are nici o treabă Liviu Dragnea. Sunt o grămadă de aspecte care nu pot să ducă la demisia preşedintelui partidului doar pentru că s-au ascuţit puţin cuţitele”.

Potrivit statutului PSD, Liviu Dragnea poate fi revocat doar prin votul tuturor membrilor PSD.

Dorel Caprar, preşedinte PSD Arad: Eu sunt un soldat disciplinat al acestui partid și nu vreau să intru în polemici cred că noi cu toții trebuie să îl susținem pe domnul președinte Dragnea pentru că până la urmă l-am votat cu toții

Reporter: De premier sunteți mulțumit?

Dorel Caprar: Bineînțeles!

Ioan Mang, liderul PSD Bihor, susține pe de altă parte că restructurarea Guvernului, propusă de Mihai Tudose, trebuie să aibă și acordul celor de la ALDE.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri