Principele Radu: Klaus Iohannis este primul preşedinte care a deschis întâi poarta Palatului Elisabeta înainte de orice alţi paşi instituţionali

Data publicării:
iohannis principesa margareta mediafax

 

„Domnul Preşedinte ales e primul care, în primele ore ale victoriei sale, a deschis întâi poarta Palatului Elisabeta înainte de orice alţi paşi instituţionali. Aceasta arată, mai bine decât orice alt gest făcut de cineva, că Instituţia Coroanei nu ia locul nimănui… Ea este în complementaritate cu absolut orice altă formă a puterii politice şi administrative care are ca scop consolidarea României.

Este o foarte mare bucurie pentru Majestatea Sa că, după 25 de ani, România a ajuns într-un astfel de punct. Evenimentul este definitoriu pentru întreaga naţiune… o semnificaţie largă, naţională”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Casei Regale a României.


Fragmentul este o parte dintr-un interviu în care Principele Radu a vorbit despre relaţia dintre Casa Regală şi Preşedinţie.

„Sibianul e mândru în aceste zile. Sentimentul pe care îl încearcă este foarte personal ca şi cum cineva din familia lui l-a făcut mândru. Aceasta înseamnă că şi urbea este o familie. Şi dacă românii au ca un simbol familia regală înseamnă că şi naţiunea este o familie. Şi dacă pe oamenii îi laşi să se exprime în funcţie de ceea ce simt, ei se duc instinctiv către sentimentele fundamentale. Aşa cum îşi iubeşti mama şi tata şi copiii, tot aşa iţi iubeşti şi urbea sau naţiunea. Şi acesta este de fapt cel mai durabil şi mai frumos dintre sentimente”, a declarat Principele Radu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri