Pro România sprijină ideea înlocuirii Guvernului actual, dar pune condiții

Data actualizării: Data publicării:
pro romania partid ponta inquam ganea 3

Ex-premierul PSD Victor Ponta spune că parlamentarii Pro România sprijină „orice efort de înlocuire a actualului Guvern”, dar că ideea nu este doar să „dai jos un Guvern” și că înlocuirea actualului Cabinet cu un „Guvern Orban” este „o idee greșită”. Fostul șef al PSD susține și că în România „cifrele arată foarte rău” și că „sunt primele simptome ale unei crize care va veni cu siguranță”.

pro romania partid ponta inquam ganea 3
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Ne dorim și vom sprijini ideea înlocuirii Guvernului actual cu un Guvern mult mai competent, cu un Guvern capabil să conducă România anul Centenarului, să reprezinte România anul viitor în timpul președinției Uniunii Europene, oameni pregătiți pentru funcția pe care o ocupă în acel Guvern, oameni care să fie preocupați exclusiv de actul de guvernare și nu de problemele politice, care apar, altfel, zi de zi”, a declarat Victor Ponta.

Liderul Pro România a mai arătat că România se apropie de o nouă criză economică. „Ne facem datoria să vă spunem că cifrele arată foarte rău și că sunt primele simptome ale unei crize care va veni cu siguranță. Sunt bani din ce în ce mai puțin, se cheltuie din ce în ce mai mult, investițiile dispar, fondurile europene la fel. Sigur, atenția este pe lupta ba cu statul paralel, ba cu ciuma roșie, dar, de fapt, problema este că furtuna crizei pentru România se apropie din nou”, a declarat Ponta.

„Din punctul nostru de vedere - și aici nu vorbim de persoana Ludovic Orban, vorbim de ideea de a înlocui Guvernul PSD-ALDE condus de doamna Dăncilă cu un Guvern PNL condus de domnul Orban - este o idee greșită, nu este legitimată prin vot, nu poate funcționa și noi nu o vom sprijini”, a mai precizat fostul premier PSD.

În opinia lui Ponta, partidele care au inițiat moțiunea de cenzură ar trebui să asigure că nu se vizează instalarea unui Guvern PNL. „Facem un apel (...) către inițiatorii moțiunii, PNL și USR, de a discuta și azi și mâine și miercuri cu toți cei dispuși din PSD, din ALDE, cu noi cei din Pro România, cu cei din celelalte partide politice, pentru a încerca să spună foarte clar: Nu dăm jos Guvernul PSD să vină Guvernul PNL, înlocuim un Guvern incompetent și obedient cu un Guvern competent, sprijinit de cât mai multe forțe politice care să conducă România”, a arătat Ponta.

Acesta a mai spus că, „în discuțiile cu celelalte forțe politice”, Sorin Câmpeanu va fi propunerea Pro România pentru funcția de prim-ministru în eventualitatea în care Guvernul Dăncilă cade. Ponta a mai arătat că aceasta nu este o condiție nenegociabilă, ci că formațiunea sa vrea să arate că are „soluții”.

Victor Ponta a mai spus că Pro România este în favoarea modificării Codurilor penale, dar nu prin ordonanță de urgență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri