Profesor de științe politice: Stema de pe drapel le va aminti multora de perioada ceaușistă

Data publicării:
5201343-Mediafax Foto-Adriana Neagoe

Faptul că trecem pe drapel sau nu stema, nu schimbă cu nimic. Cei care sunt patrioți, sunt în continuare patrioți, cei care nu sunt, nu vor fi nici acum. Multora o să le amintească de perioada ceaușistă, când România avea o stemă pe drapel. Altă stemă, dar avea una”, a susținut profesorul de științe politice.

Mihaiță Calimente, de la PNL, a afirmat că stema a fost centrul propunerii de modificare a partidului din care face parte.

Ar fi trebuit ca acvila să fie încoronată. E un fals republicanism la o parte din colegii noştri care confundă anumite simboluri ale statului cu monarhia, de aici toată această reţinere”, este de părere Calimente.

Cristina Trailă, de la PDL, susține că timpul este scurt pentru referendum, în condițiile în care primele articole au iscat discuții aprinse.

Nu știu cum vor reuși să dezbată toate aceste amendamente, în condițiile în care ele trebuie să fie aduse și la cunoștința cetățeanului. Termenul de septembrie, octombrie pentru acest referendum mi se pare irealist în condițiile în care suntem la primele articole și avem astfel de discuții, ca să nu mai vorbim când vom ajunge despre regionalizare și temele importante ale României”, a mărturisit Cristina Trailă.

Citiți și:

REVIZUIREA CONSTITUȚIEI. Stema României reapare pe drapel

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri