PROFIL. Cine este Relu Fenechiu?

Data publicării:
fenechiu RESIZED - mfax-1

Relu Fenechiu a fost ales pentru prima dată deputat în 2004, iar acum se află la al treilea mandat consecutiv. Relu Fenechiu este şi liberal cu vechime. A intrat în partid acum 18 ani şi de zece ani conduce organizaţia liberalilor ieşeni. Iar la nivel naţional, el deţine funcţia de vicepreşedinte al PNL încă din 2008. Liberalul are şi o avere consistentă.

AVERE. Deţine şase terenuri intravilane, trei case, două vile de vacanţă şi un apartament. Relu Fenechiu mai declară trei maşini şi bijuterii sau obiecte de artă în valoare de 80 de mii de euro. În 2012, a încasat dividende de peste 700 de mii de lei de la o firma la care este acţionar.

Relu Fenechiu este și un personaj politic destul de controversat.

El figurează pe lista martorilor din rechizitoriul în care Sorin Ovidiu Vântu este acuzat că l-ar fi sponsorizat pe fostul director Gelsor, Nicolae Popa.

Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca „Transformatorul”. El a fost acuzat că, prin firmele sale, a vândut către Electrica Moldova transformatoare şi întrerupătoare uzate la preţuri de produse noi. În iulie 2013, Relu Fenechiu, atunci ministru al Transporturilor, a fost condamnat de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare. În urma deciziei de condamnare, a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor.

Activitatea politică a lui Relu Fenechiu

- deputat din 2004

- membru al PNL din 1996

- 2004-prezent - lider al Filialei PNL Iaşi

- 2008-prezent - vicepreşedinte PNL 

Averea lui Relu Fenechiu

- şase terenuri intravilane

- trei case

- două vile de vacanţă

- un apartament

- trei maşini

- bijuterii, obiecte de artă - 80.000 de euro

- 2012 - dividende de 700.000 de lei 

Fenechiu, personaj controversat

- martor într-un dosar al lui Sorin Ovidiu Vântu

- trimis în judecată în dosarul "Transformatorul"

- condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri