Proiect american de susținere a României în Programul Visa Waiver. Ciucă: „Creează o perspectivă certă"

Data publicării:
Ciuca la o sedinta geuvern
Premierul Nicolae Ciucă Foto: Facebook / Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a transmis joi că proiectul de lege depus în Senatul SUA, ce recomandă includerea României în Programul Visa Waiver, „creează o perspectivă certă” pentru realizarea acestui obiectiv. Acesta spune că Guvernul va continua să lucreze pentru îndeplinirea condițiilor tehnice.

„Proiectul de lege depus în Senatul SUA ce recomandă includerea României în Programul Visa Waiver creează o perspectivă certă pentru realizarea unui obiectiv de politică externă așteptat de mulți ani de români.

În toate discuțiile și întrevederile cu oficiali ai Statelor Unite ale Americii am subliniat cât este de important dreptul la libera circulație pentru mediul de afaceri și pentru cetățenii României, aliat puternic și de încredere al partenerilor transatlantici. În acțiunile noastre comune, în colaborarea bilaterală și la nivelul Alianței Nord-Atlantice, țara noastră a dovedit susținerea fermă a idealurilor și valorilor democratice, dar și angajamentul pentru progres și dezvoltare. Avem o colaborare excelentă cu Ambasada Statelor Unite la București și cu doamna ambasador Kathleen Kavalec, căreia îi mulțumesc pentru deschidere și susținerea proiectelor românești.

Includerea României în Programul Visa Waiver va fi, așadar, nu doar un răspuns firesc al demersurilor noastre diplomatice, ci și un nou argument pentru consolidarea relațiilor bilaterale.

La nivelul Guvernului vom continua să lucrăm pentru îndeplinirea condițiilor tehnice. Am exprimat acest angajament al Guvernului inclusiv la întâlnirea avută recent cu asistentul principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA, Dereck J. Hogan, aflat la București pentru a participa la reuniunea Dialogului Strategic România-SUA.

Avem susținerea partenerilor noștri, dar și voința politică și instituțională pentru a ne alătura Programului Visa Waiver cât mai curând posibil și a oferi antreprenorilor și tuturor cetățenilor români dreptul binemeritat de a călători fără vize în Statele Unite ale Americii”, arată mesajul lui Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Senatorii americani Richard Durbin, numărul doi în eșalonul conducerii democrate din Senat și Jeanne Shaheen, preşedintele Subcomitetului pentru Europa din cadrul Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului Statelor Unite, au introdus, miercuri, un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver, potrivit Ambasadei române din SUA.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri