Proiect de lege pentru parteneriatul civil între persoane de același sex

Data publicării:
remus cernea - mfax

Remus Cernea a vrut să aibă prima semnătură de susţinere a legii chiar de la preşedintele Senatului, Crin Antonescu. A mizat, însă, greşit pe o declaraţie mai veche a acestuia în favoarea acestui gen de parteneriat, așa că a primit o replică neașteptată atunci când i-a arătat liderului Senatului proiectul.

Remus Cernea: „Legea parteneriatului civil pe care aţi spus ca o veţi susţine.”

Crin Antonescu: „O timiditate fundamentală mă caracterizează, nu aş fi vrut să încep eu asta. Măcar după dumneavoastră.

În urmă cu zece zile, preşedintele PNL explica, la Digi24, de ce ar vrea ca în noua Constituţie să fie permisă numai căsătoria între un bărbat şi o femeie.

„Pot exista cupluri care convieţuiesc, care împart ce au de împărțit, de la sentimente și bunuri, dar nu în forma familie, fie că vorbim de căsătoria civilă sau cea religioasă”, a declarat Crin Antonescu, în 8 iunie, în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.

Remus Cernea susţine că parteneriatul civil permite persoanelor care trăiesc împreună să beneficieze de nişte drepturi.

„Această lege vizează cuplurile hetereosexuale, dar şi de acelaşi sex. Li se recunosc anumite drepturi, dreptul la moştenire, la a beneificia de asigurarea de sănătate a celuilalt, dreptul de a însuma veniturile celor doi pentru a obţine credite”, explică Remus Cernea.

Proiectul noii Constituţii a renunţat la interzicecerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi a păstrat definiţia actuală a familiei, care nu face precizări legate de sexul cuplului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri