Proiect pilot în domeniul migrației. Ciucă: România contribuie la efortul european pentru combaterea migrației ilegale

Data publicării:
Ministrul liberal al Afacerilor Interne, Lucian Bode și comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson
Ministrul liberal al Afacerilor Interne, Lucian Bode și comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson. Foto: Facebook/ PNL

Comisia Europeană și România lansează un proiect-pilot pentru a aborda provocările actuale ale migrației, într-o manieră durabilă. Ministrul liberal al Afacerilor Interne, Lucian Bode și comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, au semnat astăzi scrisoarea de intenție privind lansarea proiectului.

Acesta prevede implementarea de către România a mai multor instrumente în domeniul azilului, returnărilor, managementului frontierelor și cooperării internaționale, pornind de la bunele practici românești în aceste domenii. Proiectul va fi implementat cu sprijinul operațional, tehnic și financiar al Comisiei și al agențiilor cheie din UE pentru afaceri interne (EUAA, Europol și Frontex), potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PNL.

,,Pasul important făcut astăzi este un rezultat al contribuției concrete venite din partea României pentru gestionarea durabilă a provocărilor generate de migrație la nivel european, a spus Lucian Bode.

Prin acest proiect-pilot, România aduce o contribuție extrem de valoroasă la efortul european comun de a gestiona provocările migrației într-un mod eficient, comun și unit. Comisia va oferi sprijin deplin”, a spus și comisarul european.

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat și el, spunând că astfel „România contribuie la efortul european pentru combaterea migrației ilegale, fiind parte a soluției pe care statele membre, împreună cu instituțiile europene, trebuie să o implementeze pentru siguranța frontierelor europene și protejarea cetățenilor UE”.

Așa cum s-a angajat la Consiliul European, țara noastră a oferit, azi, la Bruxelles, o nouă dovadă în acest sens. Lansarea proiectului-pilot la nivel european, având la bază bunele practici ale Ministerului Afacerilor Interne în domenii precum managementul frontierelor, azilului, returnării și cooperării internaționale, va oferi țării noastre oportunitatea de a beneficia de sprijinul Comisiei Europene și al agențiilor UE din domeniul afacerilor interne, în efortul comun de a identifica și a pregăti soluții europene pentru a gestiona cât mai bine provocările generate de fluxurile de migrație nereglementată”, a spus Ciucă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri