Proiect: Sancţiuni pentru miniștrii care ignoră informările SRI

Data publicării:
sri

Membrii Guvernului care ignoră informările transmise de SRI ar putea fi traşi la răspundere, potrivit unui proiect de lege. Acesta este dezbătut astăzi în Comisia pentru Administraţie publică din Senat.

Ignorarea informărilor transmise de Serviciul Român de Informații va deveni infracțiune, dacă acest proiect de lege va fi adoptat de Parlament. Acest proiect îi vizează în pe miniștri.

Sacțiunile prevăzute sunt închisoarea de la șase luni la trei ani de zile.

Propunerea este discutată astăzi în Comisia pentru Administraţie publică din Senat, apoi de Comisia Juridică. Cele două comisii vor da un aviz pozitiv sau negativ, apoi proiectul va fi discutat în plenul Senatului, pentru că a fost prima cameră sesizată.

Marius Popa, vicepreşedintele Comisiei de control al SRI și inițiatorul acestei legi, a argumentat că nu există reacții de la ministere cu privire la informările trimise de SRI cu privire la domeniile pe care miniștrii le au în portofoliu.

Propunerea acestuia a apărut după scandalul Hexi Pharma. SRI susţine că, în ultimii cinci ani, a trimis aproximativ o sută de informări care se refereau inclusiv la infecțiile nosocomiale intraspitaliceşti. În această perioadă la conducerea ministerului Sănătăţii au fost: Cseke Attila, Ritli Ladislau, Vasile Cepoi, Eugen Nicolăescu, Nicolae Bănicioiu şi Patriciu Achimaş-Cadariu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri