Proiecte importante pentru UDMR, votate cu o zi înainte ca Uniunea să decidă că votează guvernul

Data publicării:
Plenul Parlamentului_170104_PLEN_CABINET_GRINDEANU_13_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Plenul Senatului a adoptat marți două proiecte de lege cu revendicări importante pentru UDMR. Principala prevedere este ca examenele de evaluare națională și de bacalaureat să fie diferențiate, cu subiecte pe baza programei din manualele în limbile minorităților, relatează HotNews.ro.

Plenul Parlamentului_170104_PLEN_CABINET_GRINDEANU_13_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cele două proiecte au primit marți dimineața raport la Comisia de învățământ si apoi au intrat suplimentar pe ordinea de zi a plenului. Miercuri, Liviu Dragnea și Mihai Tudose au avut o întâlnire cu conducerea UDMR, după ce și-au stabilit membrii guvernului, pentru a-i convinge să dea un vot pentru noul cabinet. Kelemen Hunor a salutat votul din Senat pe cele două proiecte.

Potrivit acestor modificări, elevii din școli și licee cu predare în limbile minorităților naționale vor da examenele de evaluare națională și bacalaureat pe baza programei școlare pentru învățământul în limbile minorităților.

În școlile cu predare în limbile minorităților naționale, toate disciplinele se studiază în limba maternă, cu excepția disciplinei Limba și literatura română. Aceasta din urmă se predă după programe școlare și manuale elaborate în mod special pentru minoritatea respectivă.

Citiți mai mult despre acest subiect pe HotNews.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri