Proiecte susținute, dar necunoscute

Data publicării:
plen parlament captura

Aleșii semnează pe bandă rulantă proiecte menite să ne schimbe viaţa - în bine sau în rău, dar despre care nici nu au habar ce conţin. O fac fie pentru că le-a cerut iniţiatorul demersului - un coleg de partid, fie ştiu că suiectul le-ar aduce capital de imagine. Luaţi la bani mărunţi, aleşii au găsit scuze.

Introducerea în şcoli a materiei „educaţie pentru sănătate” este semnată de aproximativ 60 de parlamentari. Conținutul propunerii legislative rămâne o necunocută pentru mulți dintre semnatari. La fel se întâmplă și în cazul legii privind modul de reciclare a pungilor din plastic

Dan Răzvan Rădulescu, deputat USR: „Sunt niște modificări, în primul rând, care prevăd introducerea unor ore de... cum să le zic... Educația pentru sănăntate este de fapt un demers normal pentru ca toți copiii să știe să se ferească de... cum să spun, lucrurile nocive ce li se pot întâmpla în viață.”

Cătălin Nechifor, deputat PSD: „Nu știu exact să vă spun.”

Aleșii au fost ceva mai pregătiți la capitolul scuze.

Iriza Scarlat, deputat ALDE: „Să știți că de meserie sunt inginer, dacă m-aţi fi întrebat de energie vă răspundeam, la educație mă pricep ca și inginer, atât. N-am nici măcar modulul de pedagogie.”

O altă lege, noi necunoscute.

Neagu Nicolae, deputat PNL: „E vorba de propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii pentru alegerea președintelui Romaniei. Acum, chiar în momentul ăsta nu vă pot spune exact.”

Nicu Fălcoi, senator USR: „Nu mai știu cu exactitate.”

Propunerea legislativă susținută de cei doi aleși interzice candidaților la preşedinţie să aibă condamnări penale definitive. Proiectele de lege pot avea unul sau mai mulți inițiatori și pot fi semnate și de alţi parlamentari, care le susţin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri