”Dacian Cioloş, în sfârşit ai cu cine!”, sloganul de campanie al USR

Data actualizării: Data publicării:
161019_USR_02_INQUAM_Octav_Ganea

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a prezentat, miercuri, sloganul formaţiunii la alegerile parlamentare - ”Dacian Cioloş, în sfârşit ai cu cine!” - şi a anunţat că un document cu propunerile USR pentru Platforma ”România 100” va fi înaintată premierului, cu care doreşte să aibă şi o întâlnire, exprimându-şi susţinerea totală pentru acesta.

161019_USR_02_INQUAM_Octav_Ganea

Nicuşor Dan a precizat într-o conferinţă de presă că Platforma ”România 100” a lui Dacian Cioloş este” în acord cu programul lansat de USR, în urmă cu câteva săptămâni”, potrivit News.ro.

”Vineri, când vom depune semnăturile la BEC, vom prezenta şi un document pe care îl vom transmite, ca o completare la această Platformă, în acelaşi spirit, cu probleme punctuale. Vreau să spun foarte direct: USR susţine pe Dacian Cioloş pentru un nou mandat de premier, după alegerile parlamentare şi speră că el va întruni majoritatea voturilor din Parlament pentru a fi desemnat prim-ministru”, a afirmat Nicuşor Dan.

Liderul Uniunii Salvaţi România a ţinut să menţioneze că formaţiunea nu va face alianţe nici preelectorale, nici postelectorale, cu alte partide. 

”Am venit azi să spunem că USR îl susţine pe Dacian Cioloş. Este un vot de încredere pentru Cioloş, dar nu este un vot în alb pentru PNL, care a anunţat că va susţine acelaşi premier. Sperăm să susţinem pe acest premier, nu într-o alianţă în care partidele împart ministere, prefecţi, deconcentrate. Vrem să negociem cu premierul desemnat, nu să venim în cadrul unei alianţe. Nu negociem poziţii, ci puncte din programul de guvernare”, a mai declarat Nicuşor Dan, precizând că propunerile lor vor fi prezentate vineri şi speră să aibă un dialog cu premierul Cioloş. 

Întrebat dacă USR doreşte să facă parte dintr-un viitor guvern condus de premierul Dacian Cioloş, Nicuşor Dan a  arătat că dacă pe un anumit domeniu, premierul consideră că cea mai  potrivită persoană va fi din USR, partidul nu va respinge acest lucru. ”Nu resping ideea ca în Guvernul Cioloş să existe membri USR”, a punctat Dan. 

Nicuşor Dan a menţionat că speră să aibă o discuţie cu premierul Dacian Cioloş pe documentul pe care USR îl va transmite premierului şi că este o invitaţie la dialog.

După anunţul din conferinţă, Nicuşor Dan a prezentat sloganul partidului la alegerile parlamentare, ”Dacian Cioloş, în sfârşit ai cu cine!”, pe un banner aflat în spatele său şi acoperit cu o coală de hârtie. 

”Dacian Cioloş a venit cu o platformă, cum vrea să guverneze  în continuare, a spus că aşteaptă sprijin de la partide pentru acest proeict. Noi venim astăzi şi spunem că i-l oferim şi că programele noastre sunt compatibile”, a spus Dan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri