Proiectul pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Orban: Ciolacu ar fi trebuit să-l pună pe ordinea de zi, avea toate avizele

Data actualizării: Data publicării:
orban-institutul-cantacuzino-coronavirus-inquam-ganea (3)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban spune că parlamentarii PNL, partid pe care îl conduce, vor vota la Senat împotriva proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc. El l-a acuzat pe președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, că nu a pus proiectul pe ordinea de zi pentru a fi respins, deși avea avizele negative de la comisii. Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaților, iar Senatul a fost convocat în ședință astăzi, la ora 14.00, pentru a da un vot asupra proiectului controversat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Președintele Camerei Deputaților și președintele PSD, în loc să facă conferință de presă în care să lanseze amenințări și acuzații la adresa mea, ar fi trebuit să pună pe ordinea de zi a plenului acest proiect de act normativ pentru a fi respins, cu atât mai mult cu cât procedura era îndeplinită, exista un raport negativ la acest proiect de lege cu avizele negative din partea comisiilor avizatoare și nu exista niciun impediment pentru a fi pus pe ordinea de zi pentru a fi respins. Cu siguranță, la camera decizională, parlamentarii PNL vor vota împotriva acestui proiect de lege care excede cadrul constituțional”, a spus Orban, într-o conferință de presă.

Atrag atenția celor care conduc cele două camere să urmărească procesul legislativ și să respecte toate procedurile. Acest act normativ a trecut prin adpoptare tacită pentru că cei care conduc Camera Deputaților nu au pus pe ordinea de zi a plenului, în condițiile în care au pus alte proiecte de acte normative pe ordinea de zi, care poate nu respectau toate regulile din regulamentul Camerei Deputaților”, a mai spus el.

Marcel Ciolacu a anunțat că partidul nu susține legea privind autonomia Ținutului Secuiesc și acuză PNL „au venit infectați în Parlament” și de aceea nu s-ar fi putut ține ședințe în perioada în care s-a împlinit termenul de adoptare tacită pentru această lege.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri