Proprietatea, subiect de dispută mocnită în USL

Data publicării:
ponta si antonescu mediafax

Propunerea lui Victor Ponta de a confisca averile ilicite i-a împărţit în două tabere chiar şi pe colegii săi de coaliţie, adică pe liberali. În timp ce unii refuză din start orice modificare a regimului proprietăţii în viitoarea constituţie, Crin Atonescu se arată impăciuitor. Liderul PNL spune că iniţiativa premierului a fost interpretată greşit.

Deocamdată, Crin Antonescu evită să polemizeze cu Victor Ponta pe tema intenţiei acestuia de a modifica articolul din constituţie ce garantează dreptul la proprietate. 

„Categoric s-au exagerat şi intenţiile premierului, care a fost prezentat, aşa, în ultimele zile ca un fel de căpcăun naţionalizator şi mâncător de proprietate. În niciun caz proprietatea, aşa cum este ea consfinţită şi apărată în actualul text al Constituţiei României, nu va avea de suferit”, a declarat Crin Antonescu.

Sunt însă şi voci în Partidul Naţional Liberal care resping din start orice modificări ce ar putea periclita dreptul de proprietate.

„Îmi doresc să văd măsuri foarte clare de garantare a proprietăţii. Capitalism fără proprietate şi cu măsuri de stânga, dragii mei, nu se poate. Ca liberală, îmi doresc ca în constituţia mea să nu existe prezumţia că averea în această ţară s-a construit ilicit”, a spus europarlamentarul Norica Nicolai.

Premierul crede însă că este necesar ca bunurile provenite din infracţiuni să poată fi confiscate şi valorificate de stat.

„Toţi apostolii proprietăţii s-au simţit lezaţi de faptul că aş vrea să confisc maşina cuiva care merge cu 250 de kilometri la oră printr-un sat din România. Eu cred că ar fi bine şi sunt dispus să fiu luatâ de guler şi dat afară din biroul de prim-ministru”, a declarat Victor Ponta.

Liberalii şi social democraţii vor să găsească o soluţie de compromis la una dintre şedinţele USL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri