Propunere: Avocatul Poporului să fie ales de magistraţi, iar OUG să fie contrasemnate de acesta

Data actualizării: Data publicării:
170110_CIORBEA_PG_08_INQUAM_Octav_Ganea

Deputatul Uniunii Salvaţi România (USR) Claudiu Năsui, a declarat, sâmbătă, la Focşani, că Avocatul Poporului ar trebui să fie ales de magistraţi, din rândul lor, iar ordonanţele de urgenţă să fie contrasemnate de acesta.

170110_CIORBEA_PG_08_INQUAM_Octav_Ganea
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. Foto: Inquam Photos

„Aş milita pentru a regândi instituţia Avocatului Poporului. Avocatul Poporului să nu mai fie numit de Parlament. Adică eu, majoritate parlamentară, numesc şi Guvern şi pe cel care controlează Guvernul! Propunerea mea ar fi ca acesta (Avocatul Poporului - n.r.) să fie numit de magistraţi, dintre magistraţi, în acelaşi mod în care se aleg reprezentanţii în CSM, iar OUG să se dea numai cu contrasemnătură de la Avocatul Poporului", a spus Claudiu Năsui, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, deşi anul trecut Guvernul a legiferat mai mult prin ordonanţe, iar Avocatul Poporului e singurul care le poate ataca, Victor Ciorbea „nu-şi face treaba”.

„Peste 50% din legile de anul trecut din România sunt ordonanţe de urgenţă şi ordonanţe simple. Cine să le atace? Că Avocatul Poporului nu-şi face treaba. Anul trecut, Avocatul Poporului a atacat două legi, iar anul acesta niciuna. Când se dă o ordonanţă de urgenţă, noi (partidele politice - n.r.) nu putem decât să-l petiţionăm pe Avocatul Poporului", a spus deputatul USR.

Năsui s-a aflat sâmbătă la Focşani pentru a inaugura cabinetul său parlamentar în Vrancea şi pentru a-l susţine pe focşăneanul Virgil Petrea, care s-a înscris în cursa internă pentru alegerea candidaţilor la europarlamentarele din primăvara anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri