PROPUNERE. Bani pentru parlamentari, în funcție de voturi

Data publicării:
12122012 20m 20bani 20voturi-38284

Propunerea privind acordarea remunerației de parlamentar în funcție de numărul de voturi obținute la alegeri a venit chiar din partea unui membru al USL, dar conducerea Camerei nu a luat încă o decizie.

Premierul Victor Ponta a avertizat Parlamentul că nu va primi bani în plus de la buget chiar dacă numărul aleşilor a crescut cu 118, ajungând la 588. Şeful executivului a recomandat Senatului şi Camerei să taie din suma forfetară şi din alte cheltuieli pentru a se încadra în bugetul oferit de Guvern.

12.000 de euro pe an pentru un parlamentar

„E o glumă proastă. Toți parlamentarii, indiferent cum au fost aleși, au aceleași drepturi și obligații. Cred că ar trebui să ne uitam la cazare, dacă se face trecerea de la hotel în alte spații ar fi cam 12.000 euro pe an de parlamentar”, a declarat Eugen Nicolăescu.

„Indiferent de numărul de voturi, odată ajunși aici au același statut și beneficiază de aceelași drepturi. E vorba de sume forfetare, cazări, mașini, toate acestea trebui analizate și diminuate la toți parlamentarii”, a declarat Ioan Oltean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri