Propunerea unui ministru PSD privind renunţarea la imunitatea parlamentară

Data publicării:
180327_parlament_CENTENAR_13_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, propune renunţarea la imunitatea parlamentară în cazul declaraţiilor politice, astel încât cei care afirmă "lucruri neadevărate" de la tribuna Parlamentului să şi răspundă pentru acestea.

180327_parlament_CENTENAR_13_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Eugen Teodorovici a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că ar trebui ca parlamentarii să fie responsabili pentru afirmaţiile făcute de la tribuna Parlamentului.

"Am şi propus să renunţăm la această imunitate parlamentară în cazul declaraţiilor politice, ca fiecare parlamentar când declară lucruri neadevărate de la tribuna Parlamentului să şi răspundă. Sunt convins că nu o să fie acceptat acest lucru, dar poate fi din respect pentru români, să renunţăm la această imunitate parlamentară. Ca să fii responsabil de ceea ce declari în faţa poporului. Dacă eu spun o cifră, tu vii cu altceva, vii cu fel de fel de date false, omul de afaceri, persoana fizică, pensionarul aude că nu mai sunt bani de pensii, omul de afaceri spune: uitaţi ce creşte TVA-ul, sau altă măsură. Ce să creadă oamenii?", a susţinut el.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri