Sari la conținut

Propuneri ale PSD Iaşi pentru Parlament: senatori acuzaţi, un fost prefect care a condus băut

Un senator condamnat de două ori la închisoare cu suspendare, altul trimis în judecată şi un fost prefect care şi-a dat demisia după ce a comis un accident, fiind prins băut la volan, figurează printre propunerile PSD Iaşi pentru a ocupa un loc pe listele pentru Parlament.

stampila vot

Conducerea PSD Iaşi s-a întrunit marţi seară, stabilind lista candidaţilor pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Au fost aprobate doar numele celor 17 candidaţi, ordinea pe liste urmând să fie decisă după o întâlnire în perioada următoare a şefilor PSD Iaşi cu conducerea centrală a partidului.

Printre cei nominalizaţi de PSD Iaşi să ocupe un loc pe liste se numără senatorul Sorin Lazăr, condamnat în două rânduri, pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat fiul la biroul său parlamentar, respectiv pentru abuz în serviciu în perioada când era primarul localităţii ieşene Strunga. Cele două condamnări la închisoare sunt cu suspendare.

Sorin-Lazar-Senator

Sorin Lazăr

Tot pe listele PSD Iaşi va figura şi senatorul Florin Constantinescu, trimis în judecată de către DNA, în iunie 2015, pentru abuz în serviciu. Constantinescu, fost consilier local, este acuzat, alături de alte 31 de persoane, că printr-o hotărâre de consiliu local emisă în anul 2007 ar fi favorizat firma la care era acţionar actualul primar PSD din Paşcani, Dumitru Pantazi.

Acuzaţiile DNA în dosarul lui Florin Constantinescu AICI

Şi fostul prefect de Iaşi Romeo Olteanu va figura pe listele PSD pentru alegerile parlamentare. Olteanu şi-a dat demisia din fruntea Prefecturii ieşene în august 2014, după ce a comis un accident în timp ce se deplasa către stadion la meci, poliţiştii rutieri constatând că fostul prefect consumase băuturi alcoolice.

romeo olteanu

Romeo Olteanu

Printre candidaţii propuşi de PSD Iaşi se mai numără şefa Inspectoratului Şcolar, Camelia Gavrilă, fostă membră PNL, deputaţii Tudor Ciuhodaru şi Sorin Iacoban, precum şi decanul Facultăţii de Medicină Dentară, Norina Forna, scrie News.ro.

De asemenea, printre propuneri mai figurează consilierii judeţeni Mihaela Ivancia, Cristian Stanciu, Ionuţ Câmpeanu, Vasile Câtea, Bogdan Cojocaru şi Silviu Macovei, precum şi consilierul local Florin Boca, care deţine afaceri imobiliare.

PSD Iaşi are ca obiectiv obţinerea a minimum şapte parlamentari, doi senatori şi cinci deputaţi.