Proteste magistrați. Carmen Dan: Categoria care e ținută de respectarea legii e prima care o încalcă

Data publicării:
carmen dan

Eugen Nicolicea ar vrea ca magistraţii care şi-au întrerupt activitatea în semn de protest faţă de ordonanţa 7 să fie pedepsiţi cu închisoare sau cu amenda. Şi ministrul de Interne, Carmen Dan, spune că judecătorii şi procurorii încalcă legea prin suspendarea activităţii lor.

„Eu sper să depăşim această perioadă şi toată lumea să înţeleagă că toate categoriile profesionale trebuie să îşi exercite atribuţiile cu responsabilitate.

Eu nu ştiu dacă este salutar că o categorie care este ţinută în primul rând de respectarea legii este prima care o încalcă.

E greu să fac aceste aprecieri, pot doar să constat că nu este un lucru de apreciat şi eu îmi doresc ca foarte repede, şi această categorie profesională, să conştientizeze că este nevoie de contribuţia ei în egală masură ca de constribuția celorlalte instituții ale statului.

(Afectează lucrări ale poliţiştilor?) Nu mi-au raportat colegii mei nicio astfel de situaţie. Noi continuăm să ne facem treaba, sunt dosare instrumentate de Politia Română, Poliția de frontieră

ei continuă să colaboreze cu Parchetul, sper că şi de cealaltă parte să existe reciprocitate”, declară Carmen Dan, ministru de interne.

Mai multe parchete din ţară şi-au întrerupt sau suspendat activitatea săptămâna aceasta pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă care schimbă, din nou, regulile în Justiţie.

Eugen Nicolicea spune că de fapt magistraţii au intrat în grevă, ceea ce le este interzis de lege şi se pedepseşte cu amendă sau închisoare de la o lună la un an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri